Mataró aprova el projecte de prolongació del Tub Verd fins al Front de Mar

El Tub Verd és una xarxa de distribució de calor que aprofita excedents d'escalfor
Font: Aj. Mataró
08/01/2009
El vostre municipi és també notícia? Contacteu amb nosaltres: redaccio@sostenible.es

La Junta de Govern Local de Mataró ha aprovat inicialment el projecte constructiu d'un col·lector i de l'obra civil per a la portada de fred i calor de l'EDAR fins al Rengle. Aquest projecte, promogut per les societats municipals Aigües de Mataró SA i Mataró Energia Sostenible SA, té com a objectiu ampliar el Tub Verd perquè arribi fins al Front de Mar. D'aquesta manera, els edificis que PUMSA construeix a la façana marítima de la ciutat es podran connectar a aquesta xarxa i aprofitar l'energia que genera el tractament de residus per a l'escalfament d'aigua i la climatització dels edificis.

Aprofitar l'excedent de calor
El Tub Verd és una xarxa de distribució de calor que aprofita calors sobrants d'infraestructures ambientals de Mataró i estalvia als seus usuaris el consum d'energies fòssils, com el fuel o el gas natural. A més de racionalitzar el consum energètic i evitar les emissions de gasos d'efecte hivernacle, els edificis connectats al Tub Verd podran augmentar la seva qualificació en el certificat d'eficiència energètica i complir l'ordenança municipal sobre sistemes de captació d'energia solar de forma més econòmica.

Aquest sistema es basa actualment en l'aprofitament de l'excedent de l'escalfor que s'utilitza a l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) per assecar els fangs i l'energia tèrmica que genera el biogàs procedent de la digestió anaeròbica dels residus. En un futur, es preveu recuperar també l'energia residual del Centre de revalorització de Residus Sòlids Urbans del Maresme.

Actualment el Tub Verd de Mataró té 13,4 quilòmetres de canonades i dona servei al complex esportiu El Sorrall, al CEIP Camí del Cros, l'Escola d'Educació Especial Les Aigües, la Piscina Municipal, l'Hospital de Mataró, l'IES Alexandre Satorras, el Poliesportiu Municipal Teresa Maria Roca, l'Escola Bressol Elna i el CEIP Antonio Machado. De cara al 2009, es preveu connectar al Tub Verd el CEIP Maria Mercè Marçal i el poliesportiu del carrer d'Euskadi.

Més informació sobre aquest projecte.

Municipis: 

Relacionats

Acte
07/03/2020 - 10:00
Parc Central, Mataró
Notícia

 

La mostra s'ha instal·lat a la plaça de Santa Anna i ha constat de tres activitats: un iglú transparent on s'ha pogut fer un escape room fins diumenge 1 de març, un joc de cubs amb informació sobre el canvi climàtic que es podrà visitar a la Biblioteca Pompeu Fabra fins el 14 de març, i una visita guiada el dissabte 29 per diferents llocs de Mataró on l’Ajuntament fa actuacions de mitigació/adaptació a la nova realitat climàtica.

Acte
28/02/2020
Plaça Santa Anna, Mataró

Butlletí