Masquefa estén la recollida de la fracció orgànica a tot el municipi

L'ajuntament va fer tres xerrades al març per informar els veïns i veïnes del nou servei
Font: Aj. Masquefa
31/03/2010

Després d'haver-se implantat el 2008 al centre urbà, l'ajuntament de Masquefa estendrà durant la primera quinzena d'abril el servei de la recollida de la matèria orgànica a les urbanitzacions (Can Valls, Can Parellada, Can Quiseró i El Maset) i al nucli de La Beguda.

D'aquesta manera, el servei arribarà a totes les llars de Masquefa. En aquesta segona fase gairebé 1.800 llars més, i alguns establiments que generen fracció orgànica, se sumaran a les més de 1.700 cases, bars, restaurants i centres educatius de la primera fase.

Lliurament porta a porta
L'empresa Maskefet repartirà porta a porta en tots els domicilis de Can Valls, Can Parellada, Can Quiseró, El Maset i La Beguda els cubells de color beige amb tapa marró on, a casa, els veïns i veïnes podran dipositar la matèria orgànica després d'haver-la triat i separat de la resta de la brossa.

Posteriorment s'haurà de dipositar en els contenidors petits de color marró que s'instal·laran als carrers.

Horaris de la recollida
El buidatge dels contenidors es farà dos cops a la setmana (dimarts i divendres) durant la temporada d'hivern (de l'1 d'octubre al 31 de maig), i tres cops setmanals (dimarts, dijous i dissabtes) en la temporada d'estiu (de l'1 de juny al 30 de setembre). Una empresa especialitzada recollirà i transportarà la fracció orgànica fins a la planta de compostatge de Jorba, on, mitjançant un procés natural, serà transformada en compost, un adob orgànic que s'usa en agricultura i jardineria.

L'ajuntament ja va fer tres xerrades al març per informar els veïns i veïnes del nou servei. També ha repartit cartes i díptics informatius en els domicilis.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

La Comissió d'Estudi que -integrada per regidors del consistori, tècnics i representants dels consells de districte- haurà de redactar i presentar una memòria, un treball que haurà de servir de base per a la resolució de l’expedient, havent de contemplar aspectes socials, financers, tècnics i jurídics de l’activitat, la seva forma d’exercici i gestió, entre d’altres, que justifiquin el millor règim i forma de gestió del servei de l'aigua.

Acte
02/12/2019
Davant del Mercat municipal de Viladecans
Notícia

L’Ajuntament d’Igualada ha iniciat el procés per a la realització de l’estudi de viabilitat per a la implantació de models òptims de recollida de residus per zones de la ciutat. La implementació de les mesures i recomanacions que es desprenguin d’aquest treball serà un dels eixos que el departament de Sostenibilitat i Mobilitat impulsarà per millorar la recollida selectiva a la ciutat.

Butlletí