Masquefa estén la recollida de la fracció orgànica a tot el municipi

L'ajuntament va fer tres xerrades al març per informar els veïns i veïnes del nou servei
Font: Aj. Masquefa
31/03/2010

Després d'haver-se implantat el 2008 al centre urbà, l'ajuntament de Masquefa estendrà durant la primera quinzena d'abril el servei de la recollida de la matèria orgànica a les urbanitzacions (Can Valls, Can Parellada, Can Quiseró i El Maset) i al nucli de La Beguda.

D'aquesta manera, el servei arribarà a totes les llars de Masquefa. En aquesta segona fase gairebé 1.800 llars més, i alguns establiments que generen fracció orgànica, se sumaran a les més de 1.700 cases, bars, restaurants i centres educatius de la primera fase.

Lliurament porta a porta
L'empresa Maskefet repartirà porta a porta en tots els domicilis de Can Valls, Can Parellada, Can Quiseró, El Maset i La Beguda els cubells de color beige amb tapa marró on, a casa, els veïns i veïnes podran dipositar la matèria orgànica després d'haver-la triat i separat de la resta de la brossa.

Posteriorment s'haurà de dipositar en els contenidors petits de color marró que s'instal·laran als carrers.

Horaris de la recollida
El buidatge dels contenidors es farà dos cops a la setmana (dimarts i divendres) durant la temporada d'hivern (de l'1 d'octubre al 31 de maig), i tres cops setmanals (dimarts, dijous i dissabtes) en la temporada d'estiu (de l'1 de juny al 30 de setembre). Una empresa especialitzada recollirà i transportarà la fracció orgànica fins a la planta de compostatge de Jorba, on, mitjançant un procés natural, serà transformada en compost, un adob orgànic que s'usa en agricultura i jardineria.

L'ajuntament ja va fer tres xerrades al març per informar els veïns i veïnes del nou servei. També ha repartit cartes i díptics informatius en els domicilis.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Piera, de forma conjunta amb l’Escola Les Flandes, l’EA Apiària i l’Institut Salvador Claramunt, ha posat en marxa el projecte «Camí Escolar», que pretén afavorir els desplaçaments segurs a peu o en bicicleta dels infants des de casa seva a l’escola, potenciant així la seva autonomia personal i, alhora, la responsabilitat i el civisme de la ciutadania.

Notícia

La transformació d’un àmbit tan extens i estratègic com el barri del Rec representa una oportunitat per dur a la pràctica els principis d’urbanisme sostenible que el Departament de TES està treballant per consagrar mitjançant la nova Llei de territori i l’Agenda urbana de Catalunya.

Article
La mitjana de recollida selectiva arriba al 75%

El passat 4 de març es va iniciar el servei de recollida en àrees tancades a Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, Pujalt, Sant Martí Sesgueioles i Sant Pere Sallavinera.

Butlletí