Mas rebutja que el cementiri nuclear s'instal·li a Ascó

23/02/2011

El president de la Generalitat, Artur Mas, no vol que el cementiri nuclear s'instal·li a Ascó. Així ho ha comunicat per carta a l'organització ecologista Greenpeace, segons que ha explicat l'entitat proteccionista. En l'escrit, Mas ratifica que segueix vigent la negativa que va aprovar el Parlament el març de 2010. Els ecologistes demanen ara al president del Govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, "que anul·li la resolució de la Secretaria d'Estat d'Energia de buscar una ubicació per aquest equipament" davant "el rotund rebuig social i territorial al cementiri nuclear centralitzat".

L'11 de març de 2010, el ple del Parlament va aprovar amb el vot favorable de tots els grups polítics, a excepció del PP, una resolució en contra de la ubicació a Catalunya del cementiri nuclear centralitzat. En aquesta resolució, la Cambra catalana també reconeixia que la candidatura d'Ascó no ha complert els requisits d'informació i participació públics establerts en el Conveni d'Aarhus sobre l'accés a la informació i la participació del públic en la presa de decisions que fan referència al medi ambient, en vigor a Espanya des del 29 de març de 2005.

De fet, Greenpeace ja va enviar un recurs contenciós-administratiu a l'Audiència Nacional contra la resolució del 23 de desembre de 2009 de la Secretaria d'Estat d'Energia, per mitjà de la qual començava el procés de localitzar un espai per al cementiri i el seu centre associat d'experimentació nuclear.

 

Relacionats

Notícia

Els dies 3 i 6 de febrer els Mercats Municipals del Sagarra i Singuerlín a Santa Coloma de Gramenet estan acollint, respectivament, la quarta edició de la campanya “La bossa o la vida”, en horari de 8:30 a 13:30 h. El propòsit final és la sensibilització tant a comerciants com a ciutadania del consum excessiu de bosses de plàstic i les  nefastes conseqüències pel Medi Ambient.  

Butlletí