Mas rebutja que el cementiri nuclear s'instal·li a Ascó

23/02/2011

El president de la Generalitat, Artur Mas, no vol que el cementiri nuclear s'instal·li a Ascó. Així ho ha comunicat per carta a l'organització ecologista Greenpeace, segons que ha explicat l'entitat proteccionista. En l'escrit, Mas ratifica que segueix vigent la negativa que va aprovar el Parlament el març de 2010. Els ecologistes demanen ara al president del Govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, "que anul·li la resolució de la Secretaria d'Estat d'Energia de buscar una ubicació per aquest equipament" davant "el rotund rebuig social i territorial al cementiri nuclear centralitzat".

L'11 de març de 2010, el ple del Parlament va aprovar amb el vot favorable de tots els grups polítics, a excepció del PP, una resolució en contra de la ubicació a Catalunya del cementiri nuclear centralitzat. En aquesta resolució, la Cambra catalana també reconeixia que la candidatura d'Ascó no ha complert els requisits d'informació i participació públics establerts en el Conveni d'Aarhus sobre l'accés a la informació i la participació del públic en la presa de decisions que fan referència al medi ambient, en vigor a Espanya des del 29 de març de 2005.

De fet, Greenpeace ja va enviar un recurs contenciós-administratiu a l'Audiència Nacional contra la resolució del 23 de desembre de 2009 de la Secretaria d'Estat d'Energia, per mitjà de la qual començava el procés de localitzar un espai per al cementiri i el seu centre associat d'experimentació nuclear.

 

Relacionats

Acte
Acte
15/06/2019 - 11:30
La Fàbrica del Sol
Notícia

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha iniciat una nova campanya per a la reducció de residus, amb tallers i recursos a les escoles. Aquest més de març s’ofereixen tallers a l’alumnat de primer de primària de totes les escoles del municipi, amb educadores i educadors ambientals.

Butlletí