Martorelles instal·la el primer punt de recàrrega de vehicles elèctrics al municipi

04/09/2019 - 12:00

L’Ajuntament de Martorelles va instal·lar durant la tercera setmana de juliol el primer punt de recàrrega de vehicles elèctrics del municipi. L'estació, de modalitat semirapida, permet carregar fins a 22 kw i compta amb dues preses per a carregar dos vehicles de forma simultània. Ubicat a l'avinguda d'en Piera davant la Policia Local, permetrà la càrrega simultània de dos vehicles.

El punt de recàrrega és públic, disponible per a tots els vehicles 100% elèctrics, i està ubicat a l'avinguda d'en Piera davant la Policia Local. Una presa està reservada pel cos de seguretat que ha estrenat aquest mes de juliol el seu primer vehicle elèctric (fotografia), un Nissan Leaf totalment equipat per a les tasques policials. 

Perquè els ciutadans i ciutadanes amb vehicles elèctrics  puguin fer-ne ús, només han d'estar donats d'alta a la plataforma Elctromaps, tenir la targeta Live o demanar-ne una a l'OAC de l'Ajuntament. 

El punt de recàrrega permet que hi hagi dos vehicles carregant simultàniament i disposa de sistema intel·ligent de càrrega, amb control a distància per una empresa externa que en fa el manteniment. El cost total de l'actuació és de 10.937,19 euros, i ha comptat amb una subvenció de la Diputació de Barcelona de 1.000 euros i la resta amb fons propis de l'Ajuntament.

El nou punt de recàrrega és la primera de les accions que el municipi implantarà per a fomentar la mobilitat elèctrica. El consistori està adherit al Pacte d'Alcaldes 2020 amb un compromís per a la millora de la sostenibilitat municipal i la voluntat de fomentar la mobilitat elèctrica.

Martorelles és la tercera població del Baix Vallès que instal·la un punt de recàrrega per a cotxes elèctrics.


 

Relacionats

Article

El projecte europeu Electrific, que vol facilitar l’extensió dels vehicles elèctrics millorant i simplificant qüestions com la càrrega, presenta la seva aplicació mòbil. TMB ha estat escenari d’una prova pilot del sistema.

Notícia

 

En Roman Martín va demandar l'Ajuntament al febrer per l'alta contaminació de l’aire a la ciutat i considera "decebedora" la resposta que el consistori ha donat al jutge

Notícia

L’objectiu és fer un viatge de llarga distància amb cotxe elèctric i avaluar el protocol NeMo Open European Inter-Roaming per a la recàrrega de vehicles elèctrics, utilitzant els diferents operadors de punts de recàrrega. Al llarg del trajecte, l’equip recorrerà els cinc emplaçaments pilot del projecte, situats a Barcelona, París, Berlín, Viena i Torí.

Butlletí