Martorelles instal·la el primer punt de recàrrega de vehicles elèctrics al municipi

04/09/2019 - 12:00

L’Ajuntament de Martorelles va instal·lar durant la tercera setmana de juliol el primer punt de recàrrega de vehicles elèctrics del municipi. L'estació, de modalitat semirapida, permet carregar fins a 22 kw i compta amb dues preses per a carregar dos vehicles de forma simultània. Ubicat a l'avinguda d'en Piera davant la Policia Local, permetrà la càrrega simultània de dos vehicles.

El punt de recàrrega és públic, disponible per a tots els vehicles 100% elèctrics, i està ubicat a l'avinguda d'en Piera davant la Policia Local. Una presa està reservada pel cos de seguretat que ha estrenat aquest mes de juliol el seu primer vehicle elèctric (fotografia), un Nissan Leaf totalment equipat per a les tasques policials. 

Perquè els ciutadans i ciutadanes amb vehicles elèctrics  puguin fer-ne ús, només han d'estar donats d'alta a la plataforma Elctromaps, tenir la targeta Live o demanar-ne una a l'OAC de l'Ajuntament. 

El punt de recàrrega permet que hi hagi dos vehicles carregant simultàniament i disposa de sistema intel·ligent de càrrega, amb control a distància per una empresa externa que en fa el manteniment. El cost total de l'actuació és de 10.937,19 euros, i ha comptat amb una subvenció de la Diputació de Barcelona de 1.000 euros i la resta amb fons propis de l'Ajuntament.

El nou punt de recàrrega és la primera de les accions que el municipi implantarà per a fomentar la mobilitat elèctrica. El consistori està adherit al Pacte d'Alcaldes 2020 amb un compromís per a la millora de la sostenibilitat municipal i la voluntat de fomentar la mobilitat elèctrica.

Martorelles és la tercera població del Baix Vallès que instal·la un punt de recàrrega per a cotxes elèctrics.


 

Relacionats

Entrevista

 

Martin Williams és científic del grup de recerca de medi ambient del King’s College de Londres i consultor internacional sobre contaminació de l’aire. El doctor Wiliams ens ofereix una mirada internacional d’un dels principals problemes globals de salut pública. Analitza la problemàtica del diferents contaminants i els principals obstacles per arribar a acords internacionals efectius. Va ser ponent destacat al I Congrés de Qualitat de l’Aire celebrat a Sabadell.

Article

Una infografia de la publicació Capgros explica de forma senzilla i esquemàtica tot el que necessites saber sobre la instal·lació dels punts de recàrrega per si estàs pensant comprar-te un cotxe elèctric o te l’acabes de comprar.

Notícia

L’Expoelectric, l’esdeveniment més important de vehicles elèctrics i energies renovables del sud d’Europa ha tancat amb un rècord d’assistència total de prop de 25.000 visitants. Aquesta edició, que ha comptat amb la participació de 55 expositors, també ha registrat un rècord de vehicles elèctrics i híbrids endollables exposats, tant d’automòbils, com de motos, bicicletes i patinets elèctrics.

Butlletí