Martorelles aprova l'adhesió al nou Pacte d'Alcaldes per l'energia i el clima

19/10/2016 - 10:17

El municipi ja ha complert amb l’objectiu de reduir les seves emissions més d’un 20% per al 2020.

El passat 19 de setembre el Ple de l’Ajuntament de Martorelles, en sessió ordinària, va aprovar l’adhesió al Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses per a l’energia i el clima.

El nou Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia és la fusió de la mitigació del canvi climàtic (Pacte dels Alcaldes) i l’adaptació (Alcaldes per l’Adaptació) sota un mateix paraigua en una sola iniciativa i constitueix el corrent principal del moviment Europeu que involucra les Autoritats Locals i la seva ciutadania en la lluita contra el canvi climàtic. Aquesta iniciativa renovada defineix els compromisos renovats i la visió compartida (més enllà del 2020) per abordar reptes interconnectats: la mitigació del canvi climàtic, l’adaptació i l’energia sostenible.

És un compromís voluntari pel qual els municipis assumeixen l’objectiu de reduir les seves emissions més d’un 20% l’any 2020 i en un 40% l’any 2030. 

Pel que fa Martorelles, el municipi ja va arribar al 20% de reducció d’emissions al 2015 gràcies a millores en l’enllumenat public. El servei de recollida selectiva Porta a Porta, un altre indicador, es troba en marxa des de 2006.    


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

L’espai ofereix assessorament i informació sobre actuacions que promoguin l’eficiència energètica i la mitigació dels efectes del canvi climàtic.

Acte
03/11/2022 - 00:00
Granollers
Article

Una escola de Mollet del Vallès ha establert un refugi bioclimàtic que permet combinar la protecció i conservació dels elements naturals, amb els usos lúdics i pedagògics com a espai escolar, i les mesures que s’estan promovent per a l’adaptació al canvi climàtic i de millora del confort tèrmic i els espais i accions de renaturalització de la ciutat.

Butlletí