Manlleu promou un curs escolar sostenible

Font: Ajuntament de Manlleu
22/09/2011

L'Ajuntament de Manlleu, continuant amb la política dels darrers anys ha facilitat als alumnes de P3, primària i secundària diversos materials per fer més sostenible el dia a dia del nou curs escolar i conscienciar les famílies de la necessitat de tenir hàbits respectuosos amb l'entorn.
D'una banda, atesa la bona acollida i els resultats de reducció de residus assolits durant els darrers cursos, s'han repartit 310 bosses de roba a tots els nens i nenes que aquest curs comencen P3. Les bosses a utilitzar durant l'esmorzar o berenar s'han acompanyat d'una nota demanant la col•laboració a les famílies a reduir l'ús d'embolcalls, en especial bosses de plàstic i paper d'alumini. Es pretén amb aquesta acció reduir la producció de residus i la contaminació del medi ambient.
D'altra banda, per als cursos de primària s'han repartit 112 calendaris per a les aules escolars que complementen, al seu nivell, les agendes de secundària. Així mateix, també s'han repartit 1.620 agendes escolars europees del medi ambient i desenvolupament entre l'alumnat de secundària.

Cal destacar que tant els calendaris com les agendes són dos recursos d'educació ambiental promoguts per la Xarxa de Ciutats i Pobles per a la Sostenibilitat (Diputació de Barcelona) i compten amb una web en què hi ha informació i propostes d'activitats complementàries adreçades al professorat. Les bosses de roba són una iniciativa pròpia municipal que es va iniciar ara fa 8 anys, en el marc del projecte "Manlleu redueix els seus residus".

L'objectiu d'aquests materials és que les pràctiques sostenibles es duguin a terme des d'educació infantil fins a secundària al llarg de tot el curs escolar.

 

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon agenda_Escolar.jpg19.3 KB

Relacionats

Notícia
Aquest 23 de juliol es va superar el llindar d'informació a Tona i Manlleu
Cartell que informa sobre els nivell d'ozó a Vic

Cartell que informa sobre els nivell d'ozó a Vic

Vic va superar aquest dimarts el llindar d'alerta d'ozó troposfèric a l'aire. Tal com recull el Departament de Territori i Sostenibilitat, aquesta és la primera vegada que la capital d'Osona supera el llindar d'alerta, que se situa en els 240 µg/m3. Les altres estacions de la comarca -Manlleu i Tona- han superat el llindar d'informació (situat en els 180 µg/m3). 
 

Notícia
Èxit de la jornada ‘Energia i Empresa – qualitat, compra agregada i gestió 4.0’

El Museu del Ter va acollir la jornada ‘Energia i Empresa – qualitat, compra agregada i gestió 4.0’en la que van assistir seixanta persones interessades en conèixer eines i estratègies per la millora energètica de les empreses.  Amb les tecnologies 4.0 podem aconseguir millorar la gestió de l’empresa, l’eficiència energètica i la productivitat.

Notícia

La primera reunió de la Taula de la Plana de Vic ha comptat amb la presència d’alcaldes, alcaldesses i representants dels 26 municipis de la Plana de Vic que formaran part del nou ens, així com del Consell Comarcal d’Osona qui copresidirà la taula conjuntament amb l'Ajuntament de Vic.

Butlletí