Manlleu promou un curs escolar sostenible

Font: Ajuntament de Manlleu
22/09/2011

L'Ajuntament de Manlleu, continuant amb la política dels darrers anys ha facilitat als alumnes de P3, primària i secundària diversos materials per fer més sostenible el dia a dia del nou curs escolar i conscienciar les famílies de la necessitat de tenir hàbits respectuosos amb l'entorn.
D'una banda, atesa la bona acollida i els resultats de reducció de residus assolits durant els darrers cursos, s'han repartit 310 bosses de roba a tots els nens i nenes que aquest curs comencen P3. Les bosses a utilitzar durant l'esmorzar o berenar s'han acompanyat d'una nota demanant la col•laboració a les famílies a reduir l'ús d'embolcalls, en especial bosses de plàstic i paper d'alumini. Es pretén amb aquesta acció reduir la producció de residus i la contaminació del medi ambient.
D'altra banda, per als cursos de primària s'han repartit 112 calendaris per a les aules escolars que complementen, al seu nivell, les agendes de secundària. Així mateix, també s'han repartit 1.620 agendes escolars europees del medi ambient i desenvolupament entre l'alumnat de secundària.

Cal destacar que tant els calendaris com les agendes són dos recursos d'educació ambiental promoguts per la Xarxa de Ciutats i Pobles per a la Sostenibilitat (Diputació de Barcelona) i compten amb una web en què hi ha informació i propostes d'activitats complementàries adreçades al professorat. Les bosses de roba són una iniciativa pròpia municipal que es va iniciar ara fa 8 anys, en el marc del projecte "Manlleu redueix els seus residus".

L'objectiu d'aquests materials és que les pràctiques sostenibles es duguin a terme des d'educació infantil fins a secundària al llarg de tot el curs escolar.

 

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon agenda_Escolar.jpg19.3 KB

Relacionats

Notícia

La iniciativa pública compta amb participació municipal i privada per potenciar la gestió energètica descentralitzada, amb generació d'àmbit local i autoconsum compartit

Notícia

Diverses administracions públiques i entitats empresarials han decidit unir esforços per tal que les empreses d’Osona puguin accedir a l’energia renovable a un preu molt més assequible. Juntes, han creat el Grup de Compra Agregada d’Osona, al qual ja s’han adherit més de 80 empreses amb més de 130 punts de subministrament.

Notícia

Aquesta serà la primera oficina de la comarca d’Osona específica en matèria energètica. Per tal d’arribar al màxim de persones, comerços i empreses l’oficina serà itinerant, oferint el servei a diferents espais de la ciutat. L'Oficina té com a objectius, entre d'altres, incrementar l'assessorament i la informació de la ciutadania en general, disminuir el consum energètic i l'import de les factures de les llars en situació de vulnerabilitat i millorar l'eficiència energètica de les llars.

Butlletí