Manlleu inicia la campanya “Estalvia diners amb l’energia!”

Font: Ajuntament de Manlleu
16/09/2010

L'Ajuntament de Manlleu ha iniciat la campanya "Estalvia diners amb l'energia!". Un equip de nou informadors, anteriorment en atur i que han sigut formats gràcies a un ajut del Departament de Treball,  visitaran els domicilis i els comerços de Manlleu per assessorar sobre com reduir la despesa energètica. L'Ajuntament vol així oferir un servei perquè els ciutadans puguin estalviar diners en la factura elèctrica i disminuir l'emissió de gasos amb efecte hivernacle a l'atmosfera, per frenar el canvi climàtic.

Els objectius principals de la campanya són:

- Informar i assessorar les famílies. Es visitarà a domicili a totes les famílies per informar i assessorar de forma pràctica i senzilla sobre com reduir la despesa energètica de la llar.

- Ajudar els comerços a ser més eficients energèticament. Es portarà a terme l'assessorament sobre el consum i l'estalvi energètic als comerços per ajudar-los a reduir la despesa energètica de l'establiment.

-Millorar els hàbits energètics dels treballadors municipals. La campanya d'estalvi energètic també arribarà a les oficines de l'Ajuntament per conèixer i millorar els hàbits energètics dels treballadors.

A més, les famílies i comerços que ho desitgin poden demanar un estudi del consum energètic del seu habitatge o establiment. Aquest inclou l'anàlisi de les factures, les lectures de consum, la comparació de les dades...

Per a sol·licitar-ho s'han d'apuntar al Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament de Manlleu de manera presencial a l'OPE (c. Enric Delaris, 7), trucar al telèfon 938515022, o enviar un correu electrònic amediambient@manlleu.cat

Aquesta campanya s'engloba dins el Pacte dels alcaldes i alcadesses per a una Energia Sostenible Local, una iniciativa de la Comissió Europea que té com a finalitat mitigar l'escalfament del planeta. Així, l'Ajuntament de Manlleu es compromet a assolir els objectius comunitaris i a reduir en un 20% les emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEH) abans de l'any 2020.

 

Municipis: 

Relacionats

Notícia
També impulsa una fiscalitat verda

El Ple de l'Ajuntament de Manlleu ha aprovat una nova Ordenança per facilitar la instal·lació de plaques fotovoltaique

Acte
Article

Manlleu ha presentat l’oficina d’Estalvi i eficiència energètica d’Osona Nord. Aquesta oficina també serà present als pobles del voltant de Manlleu: Torelló, Sant Pere i Sant Vicenç.

Butlletí