Manlleu inaugura un espai d’horts adaptats a les hortes comunitàries de Can Sanglas

Font: Ajuntament de Manlleu

03/12/2010
Aquest divendres dia 10 de desembre s'ha inaugurat a Manlleu un espai d'horts adaptats i accessibles a les hortes comunitàries de Can Sanglas. Aquest projecte ha estat impulsat conjuntament per l'Ajuntament de Manlleu, l'Associació de Disminuïts Físics d'Osona (ADFO), el Museu Industrial del Ter (MIT) i el Grup de Defensa del Ter (GDT).

Els horts adaptats, que seran gestionats per l'ADFO, són accessibles per a persones amb mobilitat reduïda amb l'objectiu d'ampliar el nombre d'usuaris de les hortes comunitàries de la capital del Ter. Per fer aquests horts accessibles, prèviament es va pavimentar el camí d'accés a les hortes de Can Sanglas des del carrer de Sant Martí fins a l'espai on s'ubicaran les tres taules de cultiu adaptades.

Les taules de cultiu adaptades s'han obtingut gràcies a l'aportació econòmica de l'empresa La Vola i es conrearan amb criteris ecològics seguint el mètode de cultiu de Gaspar Caballero de Segovia. Aquesta metodologia es basa en el rebuig de qualsevol classe de producte fitosanitari, i en minimitzar l'esforç i maximitzar els resultats, en definitiva un sistema de cultiu que ofereix una alternativa sostenible.

Les hortes comunitàries de Can Sanglas es van inaugurar el novembre de 2009 fruit del treball conjunt entre l'Ajuntament, el MIT i el GDT. El projecte es va desenvolupar amb l'objectiu de recuperar les pràctiques i el paisatge propi de la història del municipi, posant a l'abast de la població parcel·les de conreu d'horta pel consum familiar seguint els criteris d'horticultura ecològica. La finalitat d'aquest iniciativa és promoure la cohesió social i el treball intergeneracional entre les diferents persones i col·lectius de Manlleu.

L'acte d'inauguració ha estat presidit pel regidor de Benestar Social, Salut Pública i Consum de l'Ajuntament de Manlleu, Joan Carles Rovira, i per la regidora de Medi Ambient, Maria Carme Bassas. També han participat  el director del MIT, Carles Garcia, i representants de l'ADFO i de l'empresa La Vola.

Municipis: 

Relacionats

Notícia
Aquest 23 de juliol es va superar el llindar d'informació a Tona i Manlleu
Cartell que informa sobre els nivell d'ozó a Vic

Cartell que informa sobre els nivell d'ozó a Vic

Vic va superar aquest dimarts el llindar d'alerta d'ozó troposfèric a l'aire. Tal com recull el Departament de Territori i Sostenibilitat, aquesta és la primera vegada que la capital d'Osona supera el llindar d'alerta, que se situa en els 240 µg/m3. Les altres estacions de la comarca -Manlleu i Tona- han superat el llindar d'informació (situat en els 180 µg/m3). 
 

Notícia
Èxit de la jornada ‘Energia i Empresa – qualitat, compra agregada i gestió 4.0’

El Museu del Ter va acollir la jornada ‘Energia i Empresa – qualitat, compra agregada i gestió 4.0’en la que van assistir seixanta persones interessades en conèixer eines i estratègies per la millora energètica de les empreses.  Amb les tecnologies 4.0 podem aconseguir millorar la gestió de l’empresa, l’eficiència energètica i la productivitat.

Notícia

La primera reunió de la Taula de la Plana de Vic ha comptat amb la presència d’alcaldes, alcaldesses i representants dels 26 municipis de la Plana de Vic que formaran part del nou ens, així com del Consell Comarcal d’Osona qui copresidirà la taula conjuntament amb l'Ajuntament de Vic.

Butlletí