Manlleu comença una nova campanya per millorar encara més la recollida selectiva

Manlleu ja és la ciutat de més de 20.000 habitants que més recicla de Catalunya.
Font: Ajuntament de Manlleu
19/05/2015

Segons dades publicades per l'Agència de Residus de Catalunya, Osona és la primera comarca en reciclatge de Catalunya i Manlleu la ciutat que més recicla d'entre els municipis de més de 20.000 habitants.

Malgrat aquests bons resultats, els serveis que actualment s'ofereixen a la ciutadania (contenidors, deixalleria...) permetrien arribar a un reciclatge molt major. Així doncs, aquesta setmana es comença una nova campanya per millorar encara més la recollida selectiva. La campanya és promoguda des del Consell Comarcal i es fa també a la resta de municipis de la comarca on Recollida de Residus d'Osona, SL hi presta serveis (en el cas de Manlleu fa la neteja viària i la recollida de residus).

Pel cas de Manlleu la primera acció consisteix a enviar una carta a tots els domicilis que s'acompanya d'un esquema gràfic i d'un imant. L'imant recull un número de telèfon gratuït (900102989) on a partir d'ara els veïns i veïnes podran adreçar-se per qualsevol dubte relacionat amb la recollida selectiva.

La carta agraeix l'esforç a la ciutadania i per millorar més la recollida selectiva es demana una major col·laboració en dos aspectes concrets:

  • Millorar la separació de la matèria orgànica, evitant posar-hi residus no biodegradables (ex. plàstics).
  • Reduir l'ús del contenidor de rebuig, per aconseguir dur menys residus a l'abocador.

La campanya engloba d'altres accions adreçades a diferents col·lectius i s'aniran fent en els propers mesos. Les accions que es començaran en breu són:

  • Visites de recordatori a domicili en els sectors del municipi en què és més necessari millorar la recollida selectiva.
  • Substitució de 15 contenidors multiproducte (blau i groc) molt vells per d'altres de nous.
  • Subministrament de 250 papereres per a l'interior d'edificis públics i/o ús en actes municipals. Aquestes papereres s'han serigrafiat de color blau i groc per recollir-hi la fracció multiproducte.

Podeu veure aquí el mapa d'ubicació de tots els contenidors de recollida selectiva.

Municipis: 

Relacionats

Article

Manlleu ha presentat l’oficina d’Estalvi i eficiència energètica d’Osona Nord. Aquesta oficina també serà present als pobles del voltant de Manlleu: Torelló, Sant Pere i Sant Vicenç.

Notícia

La iniciativa pública compta amb participació municipal i privada per potenciar la gestió energètica descentralitzada, amb generació d'àmbit local i autoconsum compartit

Notícia

Diverses administracions públiques i entitats empresarials han decidit unir esforços per tal que les empreses d’Osona puguin accedir a l’energia renovable a un preu molt més assequible. Juntes, han creat el Grup de Compra Agregada d’Osona, al qual ja s’han adherit més de 80 empreses amb més de 130 punts de subministrament.

Butlletí