Manlleu comença una nova campanya per millorar encara més la recollida selectiva

Manlleu ja és la ciutat de més de 20.000 habitants que més recicla de Catalunya.
Font: Ajuntament de Manlleu
19/05/2015 - 00:00

Segons dades publicades per l'Agència de Residus de Catalunya, Osona és la primera comarca en reciclatge de Catalunya i Manlleu la ciutat que més recicla d'entre els municipis de més de 20.000 habitants.

Malgrat aquests bons resultats, els serveis que actualment s'ofereixen a la ciutadania (contenidors, deixalleria...) permetrien arribar a un reciclatge molt major. Així doncs, aquesta setmana es comença una nova campanya per millorar encara més la recollida selectiva. La campanya és promoguda des del Consell Comarcal i es fa també a la resta de municipis de la comarca on Recollida de Residus d'Osona, SL hi presta serveis (en el cas de Manlleu fa la neteja viària i la recollida de residus).

Pel cas de Manlleu la primera acció consisteix a enviar una carta a tots els domicilis que s'acompanya d'un esquema gràfic i d'un imant. L'imant recull un número de telèfon gratuït (900102989) on a partir d'ara els veïns i veïnes podran adreçar-se per qualsevol dubte relacionat amb la recollida selectiva.

La carta agraeix l'esforç a la ciutadania i per millorar més la recollida selectiva es demana una major col·laboració en dos aspectes concrets:

  • Millorar la separació de la matèria orgànica, evitant posar-hi residus no biodegradables (ex. plàstics).
  • Reduir l'ús del contenidor de rebuig, per aconseguir dur menys residus a l'abocador.

La campanya engloba d'altres accions adreçades a diferents col·lectius i s'aniran fent en els propers mesos. Les accions que es començaran en breu són:

  • Visites de recordatori a domicili en els sectors del municipi en què és més necessari millorar la recollida selectiva.
  • Substitució de 15 contenidors multiproducte (blau i groc) molt vells per d'altres de nous.
  • Subministrament de 250 papereres per a l'interior d'edificis públics i/o ús en actes municipals. Aquestes papereres s'han serigrafiat de color blau i groc per recollir-hi la fracció multiproducte.

Podeu veure aquí el mapa d'ubicació de tots els contenidors de recollida selectiva.

Municipis: 

Relacionats

Article

Nou de cada deu veïns participen en el balanç del primer any des de la implantació de la recollida selectiva porta a porta a Manlleu.

Notícia

La instal·lació fotovoltaica d’autoconsum culmina l’actuació de millora de l’eficiència energètica del Museu del Ter. 

Article

Manlleu estrena “L'Energia de Manlleu en joc” en el marc de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2023.

Butlletí