Manlleu aprova el seu Pla d'Acció per l'Energia Sostenible

Amb aquest document el municipi es compromet a reduir un 20% les seves emissions per a l'any 2020
Font: Aj. Manlleu
30/09/2009

L'ajuntament de Manlleu ha aprovat aquest mes de setembre el seu Pla d'Acció per l'Energia Sostenible (PAES), punt de partida per dur a terme les accions d'estalvi d'energia i energies renovables que permetran reduir en un 20% les emissions de CO2 de Manlleu a l'atmosfera l'any 2020. En aquest sentit, un dels principals objectius del Pla és que el municipi actuï activament en la mitigació del canvi climàtic.  

Al llarg d'aquest any 2009, l'ajuntament de Manlleu, la Diputació de Barcelona i l'empresa consultora encarregada de la redacció del Pla han estat treballant i analitzant les dades energètiques del municipi. També s'ha comptat amb la participació dels manlleuencs i manlleuenques, ja que molts han col·laborat aportant idees durant el procés participatiu obert a la població.  

El resultat d'aquest treball ha estat el document del "Pla d'Acció per l'Energia Sostenible de Manlleu". Aquest inclou un inventari d'emissions i una diagnosi energètica estratègica del municipi, la definició dels objectius de reducció d'emissions, els àmbits d'actuació on cal incidir i les accions concretes que Manlleu ha de realitzar per complir amb els objectius de reducció d'emissions marcats per la Comissió Europea. Tal i com es va comprometre l'ajuntament, tota la documentació final s'ha enviat a la Comissió Europea d'Energia i Transport dins de l'any posterior a la seva adhesió al Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses.  

De fet, el Pla d'Acció per l'Energia Sostenible de Manlleu s'ha elaborat en el marc del Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses, una iniciativa de la Comissió Europea per lluitar contra l'escalfament del planeta. Manlleu es va adherir al Pacte el mes de setembre de l'any passat. Les ciutats europees que, com Manlleu, han signat el Pacte es comprometen a assolir els objectius comunitaris i reduir en un 20% les emissions de gasos d'efecte hivernacle per a l'any 2020 mitjançant actuacions d'eficiència i estalvi energètic i relacionades amb les fonts d'energia renovables.  

Més informació: Especial sobre el Pacte d'Alcaldes/esses a Sostenible.cat

Municipis: 

Relacionats

Notícia
Aquest 23 de juliol es va superar el llindar d'informació a Tona i Manlleu
Cartell que informa sobre els nivell d'ozó a Vic

Cartell que informa sobre els nivell d'ozó a Vic

Vic va superar aquest dimarts el llindar d'alerta d'ozó troposfèric a l'aire. Tal com recull el Departament de Territori i Sostenibilitat, aquesta és la primera vegada que la capital d'Osona supera el llindar d'alerta, que se situa en els 240 µg/m3. Les altres estacions de la comarca -Manlleu i Tona- han superat el llindar d'informació (situat en els 180 µg/m3). 
 

Notícia
Èxit de la jornada ‘Energia i Empresa – qualitat, compra agregada i gestió 4.0’

El Museu del Ter va acollir la jornada ‘Energia i Empresa – qualitat, compra agregada i gestió 4.0’en la que van assistir seixanta persones interessades en conèixer eines i estratègies per la millora energètica de les empreses.  Amb les tecnologies 4.0 podem aconseguir millorar la gestió de l’empresa, l’eficiència energètica i la productivitat.

Notícia

El Servei d'educació ambiental de la Mancomunitat La Plana finalitza el curs escolar 2018-2019 havent ofert assessorament a 16 centres educatius dels seus municipis, des d'educació infantil fins a educació secundària. Un curs més, el servei s'ha centrat principalment en dinamitzar l'educació ambiental als centres educatius, oferint un assessorament individualitzat i recursos educatius a cadascun dels centres per tal de donar continuïtat als processos d'ambientalització que fa anys que desenvolupen. 

Butlletí