Manlleu aprova el seu Pla d'Acció per l'Energia Sostenible

Amb aquest document el municipi es compromet a reduir un 20% les seves emissions per a l'any 2020
Font: Aj. Manlleu
30/09/2009 - 00:00

L'ajuntament de Manlleu ha aprovat aquest mes de setembre el seu Pla d'Acció per l'Energia Sostenible (PAES), punt de partida per dur a terme les accions d'estalvi d'energia i energies renovables que permetran reduir en un 20% les emissions de CO2 de Manlleu a l'atmosfera l'any 2020. En aquest sentit, un dels principals objectius del Pla és que el municipi actuï activament en la mitigació del canvi climàtic.  

Al llarg d'aquest any 2009, l'ajuntament de Manlleu, la Diputació de Barcelona i l'empresa consultora encarregada de la redacció del Pla han estat treballant i analitzant les dades energètiques del municipi. També s'ha comptat amb la participació dels manlleuencs i manlleuenques, ja que molts han col·laborat aportant idees durant el procés participatiu obert a la població.  

El resultat d'aquest treball ha estat el document del "Pla d'Acció per l'Energia Sostenible de Manlleu". Aquest inclou un inventari d'emissions i una diagnosi energètica estratègica del municipi, la definició dels objectius de reducció d'emissions, els àmbits d'actuació on cal incidir i les accions concretes que Manlleu ha de realitzar per complir amb els objectius de reducció d'emissions marcats per la Comissió Europea. Tal i com es va comprometre l'ajuntament, tota la documentació final s'ha enviat a la Comissió Europea d'Energia i Transport dins de l'any posterior a la seva adhesió al Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses.  

De fet, el Pla d'Acció per l'Energia Sostenible de Manlleu s'ha elaborat en el marc del Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses, una iniciativa de la Comissió Europea per lluitar contra l'escalfament del planeta. Manlleu es va adherir al Pacte el mes de setembre de l'any passat. Les ciutats europees que, com Manlleu, han signat el Pacte es comprometen a assolir els objectius comunitaris i reduir en un 20% les emissions de gasos d'efecte hivernacle per a l'any 2020 mitjançant actuacions d'eficiència i estalvi energètic i relacionades amb les fonts d'energia renovables.  

Més informació: Especial sobre el Pacte d'Alcaldes/esses a Sostenible.cat

Municipis: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Manlleu ha obert una plataforma de ciutat intel·ligent on consultar dades en temps real: Les rutes que realitza el servei de neteja viària, la petjada de carboni dels vehicles de recollida de residus o el visor de la qualitat de l’aire entre d’altres.

Article

Nou de cada deu veïns participen en el balanç del primer any des de la implantació de la recollida selectiva porta a porta a Manlleu.

Notícia

La instal·lació fotovoltaica d’autoconsum culmina l’actuació de millora de l’eficiència energètica del Museu del Ter. 

Butlletí