Malgrat treu bona nota en la recollida de la fracció orgànica

Font: Ona Malgrat
22/07/2015 - 00:00
Segons un anàlisi fet per l'Agència de Residus de Catalunya només s'ha detectat un 5% de residus que no haurien d'estar al contenidor de la fracció orgànica.

Un anàlisi fet per l'Agència de Residus de Catalunya durant el mes de juny ha detectat que només un 5% dels residus recollits a Malgrat de Mar no haurien d'estar al contenidor de la fracció orgànica. L'anàlisi es va fer el 5 de juny a la Mancomunitat de Residus de l'Alt Maresme -que té la seu a Malgrat- sobre un total de 2.460 quilos de residus recollits a la via pública de Malgrat de Mar.

La tipologia de residu que l'anàlisi va detectar barrejat amb l'orgànica, era paper i cartró, plàstic i film, i tèxtil sanitari, així com càpsules de cafè, aliments envasats, paquets de tabac i fusta tractada. Tot i aquest 5% d'impuresa l'anàlisi considera que els resultats són bons tenint en compte que la implantació de la recollida de la fracció orgànica a Malgrat de Mar és recent, del mes de novembre de l'any passat. 

El regidor de Medi Ambient, Òliver Sánchez Camacho, ha expressat la seva satisfacció i ha dit que "són uns resultats molt positius i encoratjadors que s'estan aconseguint gràcies al ciutadà". Sánchez-Camacho també ha dit que en la recollida de residus "tot suma i la campanya de sensibilització que va engegar en el seu moment l'Ajuntament sembla que està donant bons resultats".

En el darrer mes de juny, a Malgrat de Mar s'han recollit 159,48 tones de fracció orgànica entre recollida domiciliària i porta a porta a grans productors.

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon residus-malgrat.jpg112.78 KB

Relacionats

Article

La Marató d'Estalvi Energètic es posa en marxa amb la participació de tots els centres educatius de Malgrat de Mar.

Article

L'alumnat ha procedit d’una desena de centres educatius de Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera i Malgrat de Mar.

Notícia
Imatge d'arxiu del corriol camanegra. Foto: Enric Badosa.

Imatge d'arxiu del corriol camanegra. Foto: Enric Badosa.

El corriol camanegre ha nidificat a la desembocadura de la Tordera després de dècades. A més, la psammòfila capironat marí, una espècie considerada en extinció, ha germinat a la zona protegida. Les mesures de gestió i protecció de l’espai han afavorit que aquestes dues espècies de fauna i flora recuperin espais a la zona de Malgrat de Mar.

Butlletí