Malgrat treu bona nota en la recollida de la fracció orgànica

Font: Ona Malgrat
22/07/2015
Segons un anàlisi fet per l'Agència de Residus de Catalunya només s'ha detectat un 5% de residus que no haurien d'estar al contenidor de la fracció orgànica.

Un anàlisi fet per l'Agència de Residus de Catalunya durant el mes de juny ha detectat que només un 5% dels residus recollits a Malgrat de Mar no haurien d'estar al contenidor de la fracció orgànica. L'anàlisi es va fer el 5 de juny a la Mancomunitat de Residus de l'Alt Maresme -que té la seu a Malgrat- sobre un total de 2.460 quilos de residus recollits a la via pública de Malgrat de Mar.

La tipologia de residu que l'anàlisi va detectar barrejat amb l'orgànica, era paper i cartró, plàstic i film, i tèxtil sanitari, així com càpsules de cafè, aliments envasats, paquets de tabac i fusta tractada. Tot i aquest 5% d'impuresa l'anàlisi considera que els resultats són bons tenint en compte que la implantació de la recollida de la fracció orgànica a Malgrat de Mar és recent, del mes de novembre de l'any passat. 

El regidor de Medi Ambient, Òliver Sánchez Camacho, ha expressat la seva satisfacció i ha dit que "són uns resultats molt positius i encoratjadors que s'estan aconseguint gràcies al ciutadà". Sánchez-Camacho també ha dit que en la recollida de residus "tot suma i la campanya de sensibilització que va engegar en el seu moment l'Ajuntament sembla que està donant bons resultats".

En el darrer mes de juny, a Malgrat de Mar s'han recollit 159,48 tones de fracció orgànica entre recollida domiciliària i porta a porta a grans productors.

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon residus-malgrat.jpg112.78 KB

Relacionats

Notícia

Barcelona, Tarragona, Girona, Cambrils, Mont-roig, Mataró, Calonge i Lloret de Mar s'han adherit a aquesta campanya durant aquest estiu. 'Fes circular la teva llauna al groc' és una iniciativa del programa europeu de sensibilització ambiental 'Cada lata cuenta', que té l’objectiu d’incrementar el reciclatge de les llaunes de begudes.

Notícia

Diversos carrers de Mataró disposaran d’un nou sistema d’enllumenat LED que suposarà un estalvi energètic anual del 52%. Les obres, amb una durada de 4 mesos i un cost de 135.990 €, s’emmarquen en el Pla Director de l’Enllumenat Públic i en el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima de Mataró (PAESC) com a mesura de reducció d’emissions i eficiència energètica i compten amb finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea (FEDER).

Notícia

Els objectius europeus i la normativa vigent marquen que aquest 2020 s’haurien de recollir de forma selectiva el 50 % dels residus que es generen.

Butlletí