Madrid acollirà la Cimera de l'ONU sobre el Canvi Climàtic

04/11/2019 - 09:30

La Convenció Marc de l'ONU sobre el Canvi Climàtic (UNFCCC) ha anunciat que accepta l'oferta del govern espanyol per acollir la cimera anual d'aquest organisme, la COP25, que s'havia de celebrar a Xile, i que no es podrà celebrar per les massives protestes que continuen omplint els carrers del país.

La Convenció Marc de l'ONU sobre el Canvi Climàtic (UNFCCC) ha anunciat que accepta l'oferta del govern espanyol per acollir la cimera anual d'aquest organisme, la COP25, que s'havia de celebrar a Xile, i que no es podrà celebrar per les massives protestes que continuen omplint els carrers del país.

L'executiu de Pedro Sánchez es va oferir a acollir la trobada internacional, que reunirà més de 25.000 persones als diferents espais de debat i negociació, i aquest divendres l'organisme responsable dins de l'ONU ha anunciat que accepta l'oferta. La cimera, que reunirà representants dels més de 190 països que formen part de l'UNFCCC, es mantindrà en les dates previstes: del 2 al 13 de desembre.  Això suposa un gran repte logístic a resoldre en quatre setmanes: es necessiten dos espais propers entre sí per acollir les negociacions i esdeveniments alternatius, places hostaleres i transport públic.

La secretària general d'aquest organisme de l'ONU, Patricia Espinosa, ha agraït "la generosa oferta" del govern espanyol per acollir la cimera i ha dit en un comunicat: "És encoratjador veure països treballant junts en l'esperit del multilateralisme per fer front al canvi climàtic, el repte més gran que afronta la nostra i les futures generacions", ha dit en un comunicat.

L'any passat la COP24 es va celebrar a la ciutat polonesa de Katowice, (podeu consultar aquí el nostre especial) i va servir per acordar el reglament d'aplicació de l'Acord de París contra el canvi climàtic, un tractat signat per 195 països el 2015 a la capital francesa durant la cimera d'aquell any, la COP21. La ministra per a la Transició Ecològica en funcions, Teresa Ribera, ha agraït a la seva homologa xilena, o , Carolina Schmidt, “la confiança” depositada en España para celebrar-la i ha afegit que per a Espanya suposa un privilegi recolzar l’acció global contra el canvi climàtic.  A més, Ribera ha assegurat estar treballant ja colze a colze amb l’equip xilè per a que es pugui celebrar amb normalitat a Madrid, tot i els reptes que això representa.

 

Teresa Ribera també ha ofert ajuda a la jove activista climàtica sueca Greta Thunberg, per poder travessar l’Atlàntic i assistir a la COP25 a Madrid. Cal recordar que Thunberg va travessar l'Atlàntic en un vaixell zero emissions conduit per Piere Casiragui, de la casa reial de Mònaco per poder assistir a la cimera climàtica que va acollir l'ONU a Nova York a finals de setembre, però també la COP25 que s'havia de celebrar a Xile.  I ara havia demanat ajuda a través de les xarxes socials per poder viatjar de manera sostenible cap a Madrid.

 

"Estimada Greta, seria genial tenir-te a Madrid. Has fet un llarg viatge per ajudar-nos a tots a augmentar la preocupació, obrir la ment i comprometre'ns amb l'acció. Ens encantarà ajudar-te a travessar l'Atlàntic. Espere que puguem establir contacte per fer-ho possible", ha escrit en Twitter Ribera poques hores després que Greta haja sol·licitat ajuda públicament per arribar a Madrid.  


 

Municipis: 

Relacionats

Article

Les principals administracions públiques de les Terres de l’Ebre han aconseguit reduir substancialment l’emissió de gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera en haver-se dotat d’un instrument administratiu i tècnic potent com l’Agència d’Energia de les Terres de l’Ebre (AETE), que es gestiona des de l’àrea d’assistència tècnica del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate) i que també ha contribuït de forma determinant durant l’última dècada a reduir la factura energètica que paguen estes administracions, sobretot ajuntaments.

Notícia
 

Moderar la temperatura de casa i millorar-ne els tancaments, menjar en plat únic i reduir el consum de carn vermella i donar o vendre allò que ja no es necessita són algunes de les accions quotidianes que minven la petjada mediambiental de les persones. Un estudi d'àmbit internacional, anomenat Sustainable Lifestyles Accelerator (SLA) i en el qual participen set famílies de Sant Cugat comptabilitza el carboni que emetem els ciutadans i aporta consells per reduir-lo amb un petit canvi d'hàbits.

Article

L'Escola Cervantes està d'enhorabona ja que ha estat una de les deu escoles seleccionades per tal de transformar l'espai escolar en un refugi climàtic obert a la ciutadania. Les obres començaran entre el maig i el juny del 2020, i els caps de setmana, les instal.lacions de l'escola restaran obertes per al veïnat amb l'objectiu de poder gaudir d'un espai fresc i còmode al barri

Butlletí