L'OCUC presenta una guia amb consells per una llar més sostenible

Aconsella sobre la compra d'electrodomèstics que estalvien energia o sobre com reduir el consum d'aigua amb hàbits rutinaris
Redacció
11/03/2009 - 00:00

L'Organització de Consumidors de Catalunya (OCUC) ha presentat una la guia "Com fer sostenible casa nostra" amb consells pràctics per a la llar que vol ser una ajuda permanent per al consum sostenible per reduir l'impacte mediambiental i també per ajudar els ciutadans a reduir despeses.

La guia conté d'aquesta manera informació sobre les etiquetes ecològiques de productes, l'estalvi d'energia i d'aigua i l'ús de materials sostenibles. La guia també aconsella sobre la compra d'electrodomèstics que fomenten l'estalvi, informa sobre hàbits per aprofitar l'energia i la climatització natural, ensenya com estalviar aigua amb hàbits rutinaris i proposa fer la compra amb bosses de tela reutilitzables. La guia inclou productes que es troben al mercat, bones pràctiques d'ús i consum a la llar i una sèrie d'adreces d'interès que podem consultar si volem informació addicional. La guia s'estructura en diferents apartats, segons els elements als quals fa referència: energia, aigua i materials.

Servei d'atenció al consumidor
D'altra banda, l'OCUC ha endegat un servei permanent d'assessorament per a l'habitatge relacionat amb el medi ambient on s'aconsellarà al consumidor a més de sobre hàbits diaris a casa, sobre habitatges nous que necessiten adaptar-se a legislació mediambiental i sobre com realitzar reformes en un habitatge per adaptar-la a un consum més sostenible.

Aquesta actuació s'emmarca en la campanya "Bona casa! Opta per l'habitatge sostenible" que l'OCUC va iniciar el 2004, amb proves pilot d'habitatges sostenibles a diferents localitats catalanes com Lloret de Mar, Torredembarra, Mataró i el barri Nou Barris de Barcelona.

De fet, i segons va explicar la vicepresidenta de l'OCUC, Anna Tardà, en la presentació de la guia, la seva organització s'ha vist obligada a adaptar els seus serveis, ja que el consum de la població afecta directament al medi ambient i, a més, cada vegada hi ha més inquietuds per part dels consumidors per col·laborar en la reducció de l'impacte mediambiental.

Nota: La guia "Com fer sostenible casa nostra" es pot descarregar, en format PDF, a la web de l'OCUC

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí