L'OCCC presenta el programa Acords Voluntaris per reduir les emissions de CO2

Redacció
27/10/2011
La directora general de Polítiques Ambientals del departament de Territori i Sostenibilitat, Marta Subirà, ha presentat aquest 27 d'octubre el programa Acords Voluntaris, un segell de qualitat que poden obtenir empreses, organitzacions i institucions de Catalunya que acreditin un compromís ferm per a la reducció de gasos amb efecte d'hivernacle (GEH).

A través dels Acords Voluntaris, una iniciativa del departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic, l'organització es compromet a elaborar anualment un inventari de les seves emissions de GEH i a plantejar i implantar mesures per reduir anualment les emissions. Un cop efectuat aquest procés, la Generalitat verifica els resultats de les mesures i atorga un segell que reconeix a aquestes organitzacions l'aposta que fan per lluitar contra el canvi climàtic. "A més d'aquesta aposta ambiental, una part important de les mesures reverteix en menors costos per a les organitzacions i en el cas de les empreses,  també les ajuda a obtenir un millor posicionament en el mercat global", ha explicat Subirà.

El programa, on també hi col·labora l'Institut Català de l'Energia i la Fundació Empresa i Clima, va dirigit a qualsevol organització amb capacitat de reduir les emissions de GEH i que vulgui tenir l'aval de la Generalitat. Aquestes organitzacions poden pertànyer a sectors diversos com el primari, industrial, serveis (constructores, comerços, entitats de l'administració pública, etc.). Fins ara s'hi ha adherit 22 empreses.

Relacionats

Entrevista

 

Yunus Arikan és cap de polítiques globals d’ICLEI-local governments for sustainability. Aquesta entitat, amb més de 1.500 membres ha estat veu dels governs locals i regionals a la COP25. Arikan, ens recorda a l'entrevista que vivim a un món urbà i que no s'aconseguirà res sense adonar-se'n de la potència dels actors urbans, i destaca que per fi estem entenent que el finançament per l'acció climàtica ha d'arribar a les ciutats.  Ha volgut també enviar un missatge clar des del món local, l'esperança que els nous plans nacionals de mitigació siguin més ambiciosos i tinguin en compte als governs locals.

Notícia
Laura Zúñiga Càceres assisteix a la Cimera Social del Clima

Berta Càceres va ser assassinada al 2016 pel seu compromís  amb la defensa del territori de la comunitat lenca, a Hondures.  I s’ha convertit en un símbol dels més de 1.500 activistes ambientals que han sigut assassinats en els últims 15 anys.  La seva filla, Laura Zúñiga Càceres, va assistir a la Cimera Social pel Clima, el passat 11 de diciembre 2019 per explicar quina és la realitat del que està passant a Hondures i l’assassinat de la seva mare com un femicidi polític i territorial.

Butlletí