L'OCCC presenta el programa Acords Voluntaris per reduir les emissions de CO2

Redacció
27/10/2011
La directora general de Polítiques Ambientals del departament de Territori i Sostenibilitat, Marta Subirà, ha presentat aquest 27 d'octubre el programa Acords Voluntaris, un segell de qualitat que poden obtenir empreses, organitzacions i institucions de Catalunya que acreditin un compromís ferm per a la reducció de gasos amb efecte d'hivernacle (GEH).

A través dels Acords Voluntaris, una iniciativa del departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic, l'organització es compromet a elaborar anualment un inventari de les seves emissions de GEH i a plantejar i implantar mesures per reduir anualment les emissions. Un cop efectuat aquest procés, la Generalitat verifica els resultats de les mesures i atorga un segell que reconeix a aquestes organitzacions l'aposta que fan per lluitar contra el canvi climàtic. "A més d'aquesta aposta ambiental, una part important de les mesures reverteix en menors costos per a les organitzacions i en el cas de les empreses,  també les ajuda a obtenir un millor posicionament en el mercat global", ha explicat Subirà.

El programa, on també hi col·labora l'Institut Català de l'Energia i la Fundació Empresa i Clima, va dirigit a qualsevol organització amb capacitat de reduir les emissions de GEH i que vulgui tenir l'aval de la Generalitat. Aquestes organitzacions poden pertànyer a sectors diversos com el primari, industrial, serveis (constructores, comerços, entitats de l'administració pública, etc.). Fins ara s'hi ha adherit 22 empreses.

Relacionats

Article

La fundació municipal de l’Ajuntament de València, València Clima i Energia, en col·laboració amb el centre d’innovació Las Naves convoca per primera vegada el concurs fotogràfic “Objectius pel canvi”, que busca conscienciar i visibilitzar les causes i conseqüències del canvi climàtic a la nostra vida diària. 

Reportatge

Cada cop hi ha més morts a Catalunya per malalties respiratòries, més càncers causats per la contaminació atmosfèrica i, fins i tot, més casos de malformacions congènites. Hi arriben virus tropicals com el dengue, el chikungunya i el Zika. Hi apareixen malalties de noms nous com la MERS, la febre Crimea-Congo o la febre de Lassa. El canvi climàtic i la contaminació estan causant indirectament un nou fenomen sanitari: les malalties climàtiques. Catalunya no n'és cap excepció. El futur és incert.

Butlletí