L'OCCC presenta el programa Acords Voluntaris per reduir les emissions de CO2

Redacció
27/10/2011 - 00:00
La directora general de Polítiques Ambientals del departament de Territori i Sostenibilitat, Marta Subirà, ha presentat aquest 27 d'octubre el programa Acords Voluntaris, un segell de qualitat que poden obtenir empreses, organitzacions i institucions de Catalunya que acreditin un compromís ferm per a la reducció de gasos amb efecte d'hivernacle (GEH).

A través dels Acords Voluntaris, una iniciativa del departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic, l'organització es compromet a elaborar anualment un inventari de les seves emissions de GEH i a plantejar i implantar mesures per reduir anualment les emissions. Un cop efectuat aquest procés, la Generalitat verifica els resultats de les mesures i atorga un segell que reconeix a aquestes organitzacions l'aposta que fan per lluitar contra el canvi climàtic. "A més d'aquesta aposta ambiental, una part important de les mesures reverteix en menors costos per a les organitzacions i en el cas de les empreses,  també les ajuda a obtenir un millor posicionament en el mercat global", ha explicat Subirà.

El programa, on també hi col·labora l'Institut Català de l'Energia i la Fundació Empresa i Clima, va dirigit a qualsevol organització amb capacitat de reduir les emissions de GEH i que vulgui tenir l'aval de la Generalitat. Aquestes organitzacions poden pertànyer a sectors diversos com el primari, industrial, serveis (constructores, comerços, entitats de l'administració pública, etc.). Fins ara s'hi ha adherit 22 empreses.

Relacionats

Notícia

Els ajuntaments de Sant Boi, Castelldefels, el Prat de Llobregat, Gavà i Viladecans, el Consorci de Turisme i el Consell Comarcal del Baix Llobregat han presentat el Pla de Sostenibilitat Turística del Delta del Llobregat (PSTD). Aquest projecte transformador i sostenible té com a repte principal millorar el capital natural del sistema turístic i la seva adaptació al canvi climàtic.

Entrevista

Sense cap mena de dubte, l’estrès hídric a Catalunya s’incrementarà degut al canvi climàtic, amb aquesta certesa parlem amb Xavier Latorre, president del Comitè Organitzador del IV Congrés de l’aigua a Catalunya celebrat recentment. Amb aquesta conversa, arrel del Dia Internacional de l'Aigua, celebrat aquest 22 de març, volem analitzar la situació i perspectives de futur de l'aigua a Catalunya i tenir claredat respecte als reptes i solucions per tenir un abastiment segur i de qualitat, davant la perspectiva d’un canvi global accelerat que demana noves maneres de gestionar aquest recurs vital per la vida, i davant el que Latorre anomena una inmmediata nova edició de la guerra de l'aigua a nivell mundial. 

Acte
11/11/2021 - 10:00
12/11/2021 - 10:00
Sessió virtual via Zoom

Butlletí