Localitzada la primera parella de falcons a L'Hospitalet de Llobregat

L'any 2008 es va iniciar el projecte de reintroducció d'aquesta espècie al municipi
Font: Aj. L'Hospitalet
26/04/2010

Per iniciativa de l'ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat, l'any 2008 es va iniciar el projecte de reintroducció del falcó pelegrí (Falco peregrinus brookei) al municipi, on, la tardor del 2009, es va localitzar la primera parella a l'edifici REALIA de la Plaça d'Europa.

Amb l'objectiu de facilitar la reproducció de la parella, el passat 26 de març es va instal.lar una caixa- niu dins l'estructura de la façana de l'esmentat edifici.

Inicialment es va pensar que la femella procedia de L'Hospitalet, i el mascle de Barcelona, tal i com va publicar Sostenible.cat a la noticia titulada "Seguiu en directe l'evolució de les tres noves cries de falcó pelegrí de la Sagrada Familia".

No obstant això, les darreres observacions efectuades, identifiquen el membre mascle de la parella com a l'exemplar 6162458 (anella bicolor negre/vermell amb codi alfanumèric I/0 a la pota dreta), que segons informe de l'I.C.O. de data 13-05-09, havia estat trobat mort.

Per tant, a partir de la darrera informació obtinguda durant el procés de seguiment del projecte, podem deduir que els dos membres de la parella establerta a la plaça d'Europa, són exemplars alliberats a la nostra ciutat l'any 2008, que pertanyen al projecte de reintroducció del falcó pelegrí iniciat per l'ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat. 

Relacionats

Article

L’any passat van néixer, per primera vegada, quatre pollets a la caixa niu de l’hotel Hesperia, i s’espera que la parella de Torre Realia torni a criar a la primavera

Notícia

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha aprovat definitivament l’ordenança reguladora de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de l’àmbit de les rondes de Barcelona, amb la incorporació d’algunes de les al·legacions presentades durant el període d’exposició pública, modificacions que també s’aplicaran en ordenances d’altres municipis.

Acte
26/05/2020
Fira de Barcelona

Butlletí