Localitzada la primera parella de falcons a L'Hospitalet de Llobregat

L'any 2008 es va iniciar el projecte de reintroducció d'aquesta espècie al municipi
Font: Aj. L'Hospitalet
26/04/2010

Per iniciativa de l'ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat, l'any 2008 es va iniciar el projecte de reintroducció del falcó pelegrí (Falco peregrinus brookei) al municipi, on, la tardor del 2009, es va localitzar la primera parella a l'edifici REALIA de la Plaça d'Europa.

Amb l'objectiu de facilitar la reproducció de la parella, el passat 26 de març es va instal.lar una caixa- niu dins l'estructura de la façana de l'esmentat edifici.

Inicialment es va pensar que la femella procedia de L'Hospitalet, i el mascle de Barcelona, tal i com va publicar Sostenible.cat a la noticia titulada "Seguiu en directe l'evolució de les tres noves cries de falcó pelegrí de la Sagrada Familia".

No obstant això, les darreres observacions efectuades, identifiquen el membre mascle de la parella com a l'exemplar 6162458 (anella bicolor negre/vermell amb codi alfanumèric I/0 a la pota dreta), que segons informe de l'I.C.O. de data 13-05-09, havia estat trobat mort.

Per tant, a partir de la darrera informació obtinguda durant el procés de seguiment del projecte, podem deduir que els dos membres de la parella establerta a la plaça d'Europa, són exemplars alliberats a la nostra ciutat l'any 2008, que pertanyen al projecte de reintroducció del falcó pelegrí iniciat per l'ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat. 

Relacionats

Notícia

Santa Coloma de Cervelló s'afegeix a la iniciativa impulsada per l'Hospitalet, Sant Boi, Esplugues, Sant Just, Cornellà, Sant Joan Despí i Sant Vicenç dels Horts. Ciclistes a partir dels 8 anys podran participar en aquest passeig en bici que se celebrarà el 29 de setembre durant la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible

Article
 

Prop de 300 infants i joves participen en diversos tallers i activitats d'educació i sensibilització ambiental als jardins del Centre Cultural Metropolità Tecla Sala.

Article

L'Ajuntament ha col·locat tres contenidors que tenen un mecanisme d'obertura especial apte per abocar grans quantitats d'orgànica.

Butlletí