Localitzada la primera parella de falcons a L'Hospitalet de Llobregat

L'any 2008 es va iniciar el projecte de reintroducció d'aquesta espècie al municipi
Font: Aj. L'Hospitalet
26/04/2010 - 00:00

Per iniciativa de l'ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat, l'any 2008 es va iniciar el projecte de reintroducció del falcó pelegrí (Falco peregrinus brookei) al municipi, on, la tardor del 2009, es va localitzar la primera parella a l'edifici REALIA de la Plaça d'Europa.

Amb l'objectiu de facilitar la reproducció de la parella, el passat 26 de març es va instal.lar una caixa- niu dins l'estructura de la façana de l'esmentat edifici.

Inicialment es va pensar que la femella procedia de L'Hospitalet, i el mascle de Barcelona, tal i com va publicar Sostenible.cat a la noticia titulada "Seguiu en directe l'evolució de les tres noves cries de falcó pelegrí de la Sagrada Familia".

No obstant això, les darreres observacions efectuades, identifiquen el membre mascle de la parella com a l'exemplar 6162458 (anella bicolor negre/vermell amb codi alfanumèric I/0 a la pota dreta), que segons informe de l'I.C.O. de data 13-05-09, havia estat trobat mort.

Per tant, a partir de la darrera informació obtinguda durant el procés de seguiment del projecte, podem deduir que els dos membres de la parella establerta a la plaça d'Europa, són exemplars alliberats a la nostra ciutat l'any 2008, que pertanyen al projecte de reintroducció del falcó pelegrí iniciat per l'ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat. 

Relacionats

Article

En línia amb els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 de Nacions Unides per fer front a l’emergència climàtica El pla fixa accions i impulsa l’educació i la conscienciació del conjunt de la ciutadania per avançar cap a un futur més sostenible i respectuós amb l’entorn i les persones

Article

És una iniciativa del Consell de Nois i Noies per crear entorns escolars saludables i segurs i fer de L’Hospitalet una ciutat més sostenible

Notícia

Impulsada per l’AMB, Ecovidrio i Ecoembes, en col·laboració amb els respectius ajuntaments. L’objectiu és analitzar la situació, informar els establiments i fomentar-hi la separació correcta de les diverses fraccions El sector de l’hostaleria i la restauració genera pràcticament el 50 % de tots els residus comercials recollits

Butlletí