L'Observatori del Paisatge, guardonat amb el XV Premi Real Fundación de Toledo

30/06/2011
L'Observatori del Paisatge de Catalunya ha rebut aquest 28 de juny el guardó de la categoria estatal de la quinzena edició dels Premis Real Fundación de Toledo.

El jurat ha premiat l'Observatori per la seva tasca d'estudi, protecció i gestió del paisatge així com per esdevenir un referent en els àmbits estatal i internacional com a centre de pensament i acció en la matèria. En l'acta del jurat es destaca Joan Nogué, catedràtic de Geografia Humana de la Universitat de Girona i director de l'Observatori des de la seva creació l'any 2005, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, així com totes les institucions i associacions que formen part del consorci de l'Observatori per l'esforç i l'atenció que dediquen a estudiar el paisatge, elaborar propostes i sensibilitzar sobre la necessitat de la seva ordenació en el marc d'un desenvolupament sostenible.

L'entrega de premis, que es va celebrar al Teatro de Rojas de Toledo, va comptar amb la subsecretària del Ministeri de Cultura, Mercedes del Palacio; la presidenta de Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal, així com els consellers d'aquesta comunitat Leandro Esteban i Jesús Labrador.

Relacionats

Article

El Departament de Territori i Sostenibilitat convoca el Premi Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya 2019 per reconèixer públicament la tasca de persones físiques i jurídiques a favor del medi ambient. Enguany el Premi s’emmarca en la temàtica de la conservació del patrimoni natural i la biodiversitat, particularment en la conservació i la protecció de la biodiversitat vegetal a Catalunya. El termini de presentació de les candidatures és del 6 de juliol fins al 16 de setembre de 2019, inclòs.

Notícia

Es tracta d’un premi que vol generar consciència sobre el malbaratament alimentari i la necessitat de reduir-lo, a partir d’idees creatives i innovadores sobre què es pot fer per evitar llençar els aliments. La participació en aquesta 4a edició ha estat de 901 persones, un 78% més que l’any passat, i un total de 235 propostes, 145 contes il·lustrats i 90 vídeos amb idees, 10 més que a la passada edició.

Butlletí