Llum verda al camí fluvial del riu Anoia

Font: Ajuntament d'Igualada
29/04/2013 - 00:00

La Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena (MICOD) ha aprovat licitar la redacció del projecte executiu per a l'establiment del camí fluvial que ha d'unir, a mig termini, Jorba i La Pobla de Claramunt, passant per Santa Margarida de Montbui, Igualada i Vilanova del Camí, però amb extensions també a les rieres d'Òdena i Castellolí.

L'objectiu del projecte en el seu conjunt és, d'una banda, obrir el riu i el seu entorn natural a la ciutadania dels municipis de la Conca d'Òdena facilitant-hi l'accés i, alhora, poder dur a terme un manteniment i conservació molt més acurat d'aquest actiu ambiental.

Fins avui, cada municipi ha arranjat individualment els trams de riu que li corresponen per a fer-los transitables, però no existeix connexió entre ells. Per això, els integrants de la MICOD, en el marc del Pla Director Estratègic d'Ordenació del Riu Anoia, han acordat ara donar continuïtat a aquests trams i crear un únic recorregut que ressegueixi el traçat del riu de manera contínua al llarg de gairebé 15 quilòmetres, un sender integrat en el paisatge i exclusiu per transitar-hi a peu o amb bicicleta. A Jorba, a més, aquest camí fluvial enllaçarà amb el carril per bicis i vianants ja existent, de 12 quilòmetres, que arriba fins a Santa Maria del Camí seguint el Camí de Sant Jaume.

L'esmentat Pla Director ja determina quins punts actualment estan arranjats i són perfectament transitables, quins requeriran un major condicionament i quins a dia d'avui no són transitables. El traçat en millors condicions ara mateix són els 4 quilòmetres d'Igualada i Vilanova del Camí, de manera que es contempla actuar amb més profunditat en els 11 quilòmetres restants, especialment entre Jorba i Montbui i entre Vilanova i La Pobla.  

El projecte preveu una intervenció calculada per no alterar el medi i afegir-hi només un pas mínim i perfectament integrat en el paisatge. A banda del camí continu entre Jorba i La Pobla, però, es vol contemplar també les rieres d'Òdena i de Castellolí, que van a desembocar precisament al riu Anoia, i per les quals es preveuen accions d'arranjament, condicionant petits camins fluvials que enllacin amb el futur recorregut principal.

El projecte, que es desenvolupa de manera conjunta amb el Consell Comarcal de l'Anoia, preveu un cost total de 537.000 euros, la meitat dels quals han estat sol·licitats com a subvenció a la Generalitat dins del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). La voluntat és treure a licitació el projecte executiu el proper mes de maig i, un cop enllestit aquest, entre els anys 2014 i 2016, anar executant en diferents fases les millores necessàries als diferents trams del riu.

 

Municipis: 

Relacionats

Acte
Notícia

El Centre Cívic Nord, l’Espai Cívic Centre i el Centre Cívic de Fàtima obriran de forma ininterrompuda especialment en les hores de més calor entre les 12 h i les 18 h

Notícia

Gran èxit els tallers sobre reciclatge domèstic per a persones grans dels centres residencials d'Igualada.

Butlletí