Lleuger augment de la recollida selectiva al Vallès Occidental

En total es van recollir al llarg de 2007 unes 346.438 tones de residus
Font: Aj. de Cerdanyola
26/08/2008

Els municipis que formen part del Consorci de Residus del Vallès Occidental han disminuït el total de tones de residus que es porten a l'abocador de Coll Cardús i ha augmentat en un 2% el percentatge de la recollida selectiva.

En total es van recollir al llarg de 2007 unes 346.438 tones, el que dóna una mitjana de 1,43 quilos per dia i ciutadà de la comarca, xifra similar a les del 2006. Una de les dades positives és el lleuger descens de les tones de residus portades a l'abocador, és a dir, els residus no provinents de la recollida selectiva.

El percentatge de recollida selectiva va augmentar l'any passat, passant del 28 al 30%, una mica per sota les previsions del Programa de Gestió Integral dels Residus Municipals, que s'havia fixat un 32%. La previsió del Programa és arribar a un 57% de la recollida selectiva al 2012.

La recollida de paper i cartró ha complert els objectius previstos, amb 28.220 tones. La recollida de vidre i envasos ha crescut i s'han superat les expectatives del Programa. La recollida de vidre ha augmentat en un 7% i la d'envasos un 2%. La recollida de matèria orgànica continua sent un dels aspectes en que el Consorci vol incidir més, perquè un increment en aquest àmbit suposarà reduir el volum de residus amb destinació a l'abocador de Coll Cardús.

Relacionats

Article

La Regidoria de Canvi Climàtic i Transició Energètica ha realitzat aquest estiu dos projectes energètics que han comportat el canvi de la il·luminació de les escoles públiques i la instal·lació d’una planta fotovoltaica a l’Escola Bernat de Mogoda.

Acte
05/10/2020
Biblioteca El Castell de Vacarisses
Notícia
Jordi Garcia @LocalPres

Jordi Garcia @LocalPres

Una edició per streaming amb fira virtual, activitats i networking. Encara us hi podeu inscriure i podreu seguir l'emissió en directe des de la mateixa pàgina web congresacusti.cat el dies 14 i 15 d'octubre.

Butlletí