Lleida tindrà el 2019 quatre punts de recàrrega de vehicles elèctrics

Font: Ajuntament de Lleida

16/01/2019 - 17:18

L’Institut Català de l’Energia ha concedit a l’Ajuntament de Lleida l’ajut sol·licitat per a la instal·lació de dos punts de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics (ERRVE) en el marc del programa PIRVEC de la Generalitat de Catalunya per un valor de 80.000 €. Amb aquesta disposició, la ciutat passarà a tenir quatre punts de recàrrega durant el 2019.

Aquests dos nous punts s’instal·laran a l’Avinguda Pinyana, davant de l’Hospital Arnau de Vilanova, i un segon prop de la cruïlla amb Av Alcalde Porqueres, cobrint d’aquesta manera la zona nord de la ciutat.

Aquestes estacions podran donar servei a la majoria de vehicles elèctrics existents al mercat i tindran una potència de 50 KW, permetent la recàrrega en 20 minuts de connexió.

La ciutat de Lleida ja compta amb altres dues estacions municipals de recàrrega, una de ràpida, ubicada al carrer Jaume II, davant de l’Edifici Polivalent del Campus de Cappont de la UdL, que va entrar en funcionament l’any 2016, i una segona de semiràpida, ubicada al carrer Magí Morera, que es va instal·lar l’any passat.

Ambdues estacions han experimentat des de la seva entrada en funcionament un creixement sostingut de recàrregues, i actualment la seva utilització és de l’ordre de 130 i 90 recàrregues mensuals respectivament.

La incorporació de dues noves estacions de recàrrega ràpida a la ciutat reforça la cobertura de servei a la ciutat de Lleida per als vehicles endollables i elèctrics 100%, i forma part del conjunt de mesures que l’Ajuntament de Lleida està duent a terme per a la promoció de la mobilitat elèctrica com la gratuïtat de l’aparcament en zona blava o el descompte de l’impost sobre Vehicles de Tracció mecànica del 75%.

En aquesta línia, l’Ajuntament de Lleida ha incorporat a la seva flota de vehicles dos d’elèctrics al 100 % i 5 bicicletes elèctriques.

Un dels grans avantatges dels vehicles elèctrics és que són molt més eficients energèticament que els de motor de combustió interna. Així mentre el rendiment d’un vehicle elèctric és superior al 75%, els de combustibles fòssils tenen una eficiència del 30 o de 45% en el millor dels casos. Un altre gran avantatge de la substitució dels vehicles de combustió per elèctrics és que permeten baixar els nivells de contaminació i sorolls perjudicials per a la salut.

Finalment el vehicle elèctric quan es carrega amb “electricitat verda” (a través de la compra d’energia a comercialitzadores que amb certificat d’electricitat provinent de fonts renovables) permet reduir les emissions de CO2 dràsticament comparat amb les emissions dels motors de gasolina o dièsel, de forma que es contribueix a mitigar el canvi climàtic, conjuntament amb altres mitjans de desplaçament com són anar a peu, en bicicleta i en transport públic.

Totes aquestes actuacions formen part de les accions de millora per la contaminació atmosfèrica i acústica de la ciutat, i al mateix temps contribueixen a l’estratègia de lluita contra el canvi climàtic amb què està compromès l’Ajuntament de Lleida.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La Setmana de la Mobilitat de Lleida continua fins divendres 22 de setembre

Notícia

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha formalitzat la compra de 36 autobusos estàndard de 12 metres d'hidrogen, a més de dos vehicles articulats, que serien els primers articulats d'hidrogen a circular a tota Espanya. Es tracta de la compra més important de vehicles d’hidrogen de TMB i està finançada pel Ministerio de Transporte, Movilidad y Agenda Urbana, en el marc dels fons Next Generation
 

Notícia

Un servei 24 hores, 365 dies a l’any, 250 bicicletes i 21 estacions repartides per la trama urbana. Les dades de l’estrena de la primera fase del servei públic de bicicleta compartida impulsat des de l’Ajuntament de Reus amb l’encàrrec a l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis.

Butlletí