Lleida s'uneix a la celebració del Dia de l'Aigua, dedicada a la Cooperació en l'Esfera de l'Aigua

Font: Ajuntament de Lleida
18/03/2013 - 00:00

La Paeria organitza un any més una festa a La Mitjana per sensibilitzar la ciutadania de la rellevància d'aquest bé escàs i tan important per a les Terres de Lleida

Lleida s'ha sumat un any més a la celebració de Dia de l'Aigua, que enguany la ONU ha dedicat a la Cooperació en l'Esfera de l'Aigua. El Dia de l'Aigua és una oportunitat per sensibilitzar els ciutadans pel que fa a la cultura de l'aigua basada en el respecte i en la cura d'aquest bé escàs. Així ho ha destacat Àngel Ros, qui ha assistit a la festa organitzada a La Mitjana, aquest 17 de març, amb la tinenta d'alcalde Marta Camps i el regidor Josep Barberà. L'alcalde ha explicat que les activitats que s'han organitzat en el marc d'aquesta festa treballen, sobretot amb els més petits, les propietats i les característiques de l'aigua des de diferents punts de vista. Les activitats permeten conèixer aquest element, amb experiments científics, activitats informatives i tallers lúdics i divertits.

L'alcalde ha agraït la col·laboració d'Unicef i de Creu Roja en aquesta diada que ens ha de fer prendre consciència de la importància que té l'aigua, així com també el significat que té per a les Terres de Lleida.

En la mateixa direcció, Barberà ha insistit en la riquesa que l'aigua dóna a l'Horta de Lleida i ha afirmat que l'Ajuntament de Lleida manté el compromís de treballar aquest tema amb diverses campanyes de sensibilització. El regidor de Medi Ambient ha recordat els mil litres d'oli mensuals que es recullen a la ciutat procedent en gran part d'usos domèstics, des que es va iniciar la campanya al respecte. A banda de donar feina a diverses persones de Shalom, ha dit, s'evita que aquest oli vagi a parar a la depuradora, amb la contaminació i la dificultat que suposa separar aquest residu.

La Mitjana ha acollit un ampli ventall d'activitats durant tot el matí, organitzades per la Regidoria de Medi Ambient i Horta, per aprendre sobre l'aigua. Les accions estan programades per a totes les edats, amb tallers familiars, jocs i contes per trametre la importància d'aquest líquid. El parc s'ha distribuït en diferents espais, com "les propietats de l'aigua", "l'aigua i el medi" o "l'aigua i l'home", entre altres. La ciència ha pres un especial protagonisme convertint els nens en científics per un dia. Així, han pogut conèixer la relació estreta de l'home i l'aigua, com s'alimenten els animals que viuen a l'aigua, etc. Unicef i Creu Roja han proposat "una gimcana solidària sobre "el viatge de l'aigua" i "el gran joc de l'aigua", que han fet visible les diferències sobre l'accés a l'aigua al primer i al tercer món.

El Dia Mundial de l'Aigua se celebra el 22 de març i el seu objectiu és fomentar la sensibilització ciutadana en vers la gestió de l'aigua coma bé patrimonial que és vida i contribueix a la productivitat econòmica i al benestar social.

 

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí