Lleida posa en marxa 90 horts urbans més al barri de Pardinyes

Font: Ajuntament de Lleida
07/05/2014 - 00:00

La Paeria, amb una inversió de 50.000 euros, ha habilitat un total de 90 horts que disposen d'una bassa de regulació de reg de 500 m3 i un sistema de bombament que permet tenir reg a pressió a cada parcel·la

L'Ajuntament de Lleida ha posat en marxa els horts urbans de Pardinyes després que durant el mes d'abril obrís el termini per sol·licitar-ne un. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat dels tinents d'alcalde Marta Camps i Rafael Peris, així com del regidor de Medi Ambient i Horta, Josep Barberà, ha fet el lliurament de les claus als nous adjudicataris d'una de les parcel·les que s'ubiquen en un solar municipal, on la Paeria, amb una inversió de 50.000 euros, ha habilitat un total de 90 horts.

En total hi ha 48 horts de 50 metres quadrats (30€/mes) i 42 de 25 metres quadrats (20€/mes). A més, s'ha construït una bassa de regulació de reg de 500 m3, un sistema de bombament que permet tenir reg a pressió a cada parcel·la i tota la xarxa secundària de reg que dona aigua a cada parcel·la, així com els camins i la parcel·lació dels horts.

L'Ajuntament de Lleida va adjudicar la gestió dels horts a l'empresa Punt Eco Agroambiental per un període de 10 anys i, alhora, farà el manteniment de l'espai i la formació i l'assessorament dels hortolans, així com la dinamització de les activitats socials.

La gestió dels Horts Urbans de Pardinyes inclou:

- Preparació, conservació i manteniment de la finca per tal de destinar-la a horts urbans, mantenint-los en prefecte estat de conservació, assumint les despeses necessàries per la correcta explotació, funcionament, seguretat, vigilància i neteja de la parcel·la i les seves instal·lacions.

- Autoritzar l'ocupació i l'ús temporal dels horts urbans per un període de 2 anys, amb possibilitat de pròrroga, d'acord amb el Reglament d'ús dels horts urbans que l'adjudicatari elabori a l'efecte.

- Assessorament a l'usuari de l'hort urbà en les tasques derivades del seu conreu (una mitjana anual de 2h mensuals incloses a la tarifa mensual).

- Vetllar pel compliment del Reglaments d'ús dels horts urbans

- Realització de cursos, tallers i formació hortícola de tot tipus.

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí