Lleida només aprofita el 17% dels seus recursos forestals

Generar energia a partir de biomassa podria generar mil llocs de treball
Redacció
20/03/2009

La demarcació de Lleida aprofita tan sols 170.000 del milió de metres cúbics de massa forestal que genera anualment. Segons un estudi encarregat per la Diputació al Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya (CTFC), si Lleida aprofités tota la seva massa forestal per produir energia de manera sostenible, es podrien generar uns mil llocs de treball i gairebé el 100% dels beneficis es reinvertirien al territori, fent més competitives les empreses del territori a partir de les energies renovables.

Les comarques amb més possibilitats econòmiques i empresarials per produir bioenergia són el Pallars Sobirà, l'Alt Urgell, la Val d'Aran i el Solsonès. Precisament, està previst que es construeixi al Solsonès una planta de biomassa que generaria 25 llocs de treball i aprofitaria 25.000 tones de fusta a l'any.

Aquests llocs de treball però, requereixen de personal qualificat, i per aquest motiu la Diputació s'està plantejant impulsar tallers d'ocupació per formar aturats en aquesta matèria. També es preveu iniciar actuacions per fomentar que les petites i mitjanes empreses desenvolupin la seva activitat en l'àmbit dels projectes de bioenergia, especialment en projectes de Recerca i Desenvolupament (R+D).

Enllaços: Vídeo i declaracions de la presentació de l'estudi (Diputació de Lleida) | Lleida només aprofita el 17% dels seus recursos forestals (Avui)

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia
L'Ajuntament de Lleida demana subvencions a dos fons europeus per promoure l'eficiència energètica i les energies renovables

La Fundació Lleida 21 s'encarregarà de gestionar-la i d'impulsar projectes com la licitació d'espais a teulades d'equipaments públics per a energia solar, l'assessorament en eficiència energètica i per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques
 

Notícia

Un centenar de persones provinents de diferents punts de Catalunya han participat al Fòrum Energia d’Ecoviure, la trobada sobre energies renovables que cada any reuneix professionals, experts i responsables de l’administració per posar en comú coneixements al voltant d’aquesta matèria.

Article

L'aprofitament tèrmic de l'energia solar consisteix en captar la radiació solar per augmentar la temperatura d'un fluid, generalment aigua, que s'acumula a aquesta temperatura fins que es necessita. 

Butlletí