Lleida licita 35 nous horts familiars municipals a Rufea

Font: Paeria de Lleida
27/04/2016 - 09:08

El projecte, que té una reconeguda funció social, educativa, lúdica i de benestar personal, ha tingut una gran acceptació entre la ciutadania des que es va iniciar l'any 2011
 

La Paeria ha tret a licitació 35 nous horts familiars municipals a Rufea, un projecte que té una reconeguda funció social, educativa, lúdica i de benestar personal i que pretén sensibilitzar sobre els valors de l’Horta i els sistemes de producció agraris respectuosos amb el medi ambient, a més a més de donar fruits de qualitat per l’autoconsum de les famílies i facilitar l’exercici físic entre els usuaris.

Els horts familiars de la Partida de Rufea tenen una superfície de 100 m2, que permet el cultiu d’hortalisses per autoconsum tant d’estiu (tomàquets, enciams, carbassons, ceba, pebrots, ...) com d’hivern (col, bròquil, porros, cebes, espinacs, bledes,...), etcètera. El contracte és per quatre anys, prorrogable, i el cànon és de 150€ l’any.

Els Horts Municipals de la partida de Rufea estan gestionats directament per l’Ajuntament de Lleida, que s’encarrega del seu manteniment i organitza activitats puntuals de formació i de trobades entre els hortolans. Els horts són cultivats per famílies i entitats socials de Lleida com Antisida Lleida i Arrels Sant Ignasi, entre d’altres.

Les persones físiques interessades en sol·licitar un hort municipal cal que estiguin empadronades a Lleida i només es pot presentar una sol·licitud per unitat familiar. Les entitats i associacions que demanin un hort caldrà que desenvolupin les seves activitats al municipi de Lleida. En funció del seu projecte i del nombre de persones implicades, es podrà atorgar un hort de majors dimensions.

Per sol·licitar un hort s’ha de presentar una sol·licitud, mitjançant el model facilitat per l’Ajuntament de Lleida, en el Registre General de la Paeria, ubicat a l’edifici Pal·las, fins el 27 de maig a les 13.00 hores.

Més informació a http://sostenibilitat.paeria.cat o al 973700455.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Es farà una distribució del terreny en 13 parcel·les individuals i 5 de cultiu comunitari distribuïdes a La Cisa i al barri Santa Anna-Tió.

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Butlletí