Lleida connecta l’escola amb el camp, amb el projecte 'Un pagès a la meva escola'

Font: Ajuntament de Lleida
02/12/2014 - 00:00

L'Ajuntament de Lleida, a través de la regidoria de Medi Ambient i Horta, ha endegat un projecte pioner i pilot per a la introducció de les hortalisses de l'Horta a les escoles. "Un pagès a la meva escola!" vol difondre els valors de l'Horta entre els alumnes i promoure el consum de productes de proximitat als menjadors escolars.

La iniciativa pretén que cada escola arribi a tenir un pagès de referència, que abasteixi al menjador escolar d'aliments i a la vegada estigui a disposició dels mestres de cara a fer activitats pedagògiques relacionades amb l'Horta i el sector primari (entrevistes a un pagès, treballs a l'hort escolar, visites a la finca del pagès, etc.). L'objectiu final és que els alumnes acabin coneixent l'agricultura de l'Horta de Lleida i siguin conscients que darrera de cada aliment hi ha un agricultor.

Per assolir els objectius plantejats en el projecte és necessari que hi hagi una bona entesa entre l'escola, que s'interessa en el projecte i els seus objectius; la gestió del menjador, que es compromet a comprar part dels aliments a l'agricultor; i l'agricultor de l'Horta, que es mostra disponible a participar en les activitats educatives proposades pels mestres.

L'empresa Sercodaga s'acull a la iniciativa
L'empresa lleidatana de càtering Sercodaga, que actualment serveix a 5 escoles de Lleida (Escola Joan XXIII, Escola Francesco Tonucci, Escola Països Catalans, Escola la Mitjana, Escola Ciutat Jardí) ha decidit apostar per aquest projecte. Sercodaga ja treballa normalment amb un ampli rang d'aliments ecològics i de proximitat, i el projecte li ha servit per reforçar contactes amb pagesos ecològics de l'Horta de Lleida.

Els pagesos que serviran a les escoles on treballa Sercodaga són pagesos que cultiven hortalisses ecològiques a les partides de Rufea i Marimunt.

Altres escoles amb qui s'ha començat a treballar el projecte són: escola Joc de la Bola, escola Parc de l'Aigua, escola Pràctiques I i l'escola Riu Segre, on ja s'han establert contactes. Un exemple són el casos de les escoles Parc de l'Aigua i Riu Segre, on actualment ja serveix productes en Jordi Torà - "Del tros a la Llar", agricultor de la partida de Rufea.

Fins al moment s'ha proposat la iniciativa a una desena d'escoles de Lleida, però atès la bona acceptació del projecte, es proposarà a la resta d'escoles de Lleida i a més pagesos de l'Horta.

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon Foto: Paeria de Lleida11.67 KB

Relacionats

Butlletí