L’Impost de Turisme Sostenible de les Balears propiciarà l’estalvi anual de fins a dos milions d’envasos plàstics no retornables

Font: CAIB

19/04/2021 - 11:26

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, han visitat la planta embotelladora de l’empresa mallorquina Begudes Puig, a Palma, finançada a través del fons de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS). El projecte permetrà la reutilització de botelles de vidre retornables, el que permetrà l’eliminació, cada any, de fins a dos milions d’envasos d’un sol ús, una xifra a la qual s’espera arribar el 2024.

La planta és un dels catorze projectes seleccionats en la convocatòria, finançada amb l’ITS, a impulsar l’economia social i circular, gestionar de manera sostenible els residus turístics i crear llocs de feina amb risc d’exclusió. La convocatòria estava dotada amb 700.000 euros, dels quals, 102.829,63 € s’han destinat a la iniciativa de Begudes Puig.

Mir ha destacat la importància de què projectes com aquest es materialitzin, ja que «demostren no només que el canvi de model cap a una economia circular és possible, sinó que és factible». Una passa, ha explicat, que s’ha de fer des de tots els sectors socials i empresarials «per poder mitigar les conseqüències de l’emergència climàtica que vivim».

Per la seva banda, Sansó ha recordat que l’aposta de l’empresa mallorquina va en la línia de l'esperit de la Llei de residus i que no només és rellevant perquè avança cap al residu zero «sinó perquè és una aposta clara per donar un servei integrat totalment en l’economia local, el que redueix considerablement la seva petjada ecològica».

Cal recordar que Begudes Puig va posar en marxa a mitjans de l’any passat la primera part del projecte, que consisteix en la creació d’un Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn (SDDR) on els particulars hi poden adquirir begudes i retornar-hi els envasos buits.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Els 27 joves que han estat escollits representants del CIM en aquesta 14ena edició treballaran als seus centres educatius i amb les seves famílies sobretot el que està relacionat amb la gestió dels residus per tal de fer les seves propostes i exposar-les al Ple del Consell dels Infants previst pel mes de març de l’any vinent. 

Notícia

El Porta a Porta s'amplia a tot el municipi d'Arenys de Mar

Butlletí