L'ICF posa en marxa una nova línia de préstecs per finançar projectes d'economia verda i circular

Font: Generalitat de Catalunya

23/10/2018 - 12:13

L’Institut Català de Finances (ICF) ha posat en marxa una nova línia de préstecs per finançar projectes d’economia verda i circular, amb l’objectiu de facilitar el desenvolupament d’actuacions compromeses amb el medi ambient. Amb aquesta iniciativa, fruit del treball conjunt amb el Departament de Territori i Sostenibilitat, el govern català pretén fomentar l’ús de  productes i materials que es mantinguin el major temps possible dins l’economia a través de la seva reutilització, reparació, remanufactura o reciclatge, reduint així la generació de residus i l’extracció de matèries primeres.

Els destinataris de la nova línia de finançament, denominada “ICF EcoVerda”, són tant empreses i entitats privades com públiques. L’import dels préstecs oscil·larà entre els 500.000 euros i 2,5 milions d’euros per privats i entre 2,5 milions i 10 milions per públics. En tots dos casos, es podrà finançar el 100% dels projecte.
 
Pel que fa al termini, els sol·licitants privats podran demanar el préstec a un màxim de 20 anys, i els públics, a 30, amb la possibilitat en tots dos casos d’un període de carència de fins a 2 anys.
 
La posada en marxa d’aquesta línia és una mostra més del compromís de la Generalitat i l’ICF amb la transició cap a un nou model econòmic on el reaprofitament de residus, l’estalvi energètic i la sostenibilitat en els processos productius passin a ser protagonistes. L’objectiu final, en la línia del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA), és millorar el benestar social i l’equitat social, reduir riscos ambientals i la pressió sobre els sistemes naturals, i harmonitzar el desenvolupament econòmic i el consum eficient de recursos.

 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El Vallès Circular ha obtingut el reconeixement a l’activitat desenvolupada en la primera edició del Premis BASF, uns guardons dirigits a iniciatives que facin front al desafiament dels recursos naturals limitats a través dels diferents models de negoci circulars i impulsats per l'empresa BASF, que té dos centres de treball al Vallès Occidental, un a Castellbisbal i l’altre a Rubí.

Notícia
Del 16 al 19 de novembre del 2020 a Gran Via de Fira de Barcelona

El Circular Economy Hotspot és el principal esdeveniment europeu organitzat amb l’objectiu de promoure l’economia circular entre els principals actors implicats en la producció de béns i serveis al continent. Representa un aparador per a difondre i compartir experiències d’èxit que funcionen arreu d’Europa al voltant d’aquest nou model econòmic, i, alhora, potenciar l’aplicació de sistemes i metodologies encaminades cap aquest canvi de model productiu.

Acte
29/11/2019
BCD Barcelona Centre de Disseny

Butlletí