L'ICAEN obre les subvencions a projectes d'estalvi i eficiència energètica i energies renovables

En total s'adjudicaran 37,7 milions d'euros
Font: ICAEN
30/09/2009 - 00:00

L'Institut Català d'Energia (ICAEN) ha posat en marxa noves lí­nies de subvencions per al desenvolupament de projectes d'estalvi i eficiència energètica i d'energies renovables. L'objectiu d'aquesta mesura és fomentar la racionalització de l'ús de l'energia, la reducció de les emissions de diòxid de carboni i dels gasos que contribueixen al canvi climàtic, i la limitació de la dependència energètica de l'exterior. En total, aquestes subvencions estaran dotades amb 37,7 milions d'euros, dels quals 32,2 milions es destinaran a impulsar actuacions en l'àmbit de l'estalvi i l'eficiència energètica, i els 5,5 milions restants a projectes d'energies renovables.

Aquestes línies d'ajuts i subvencions es poden agrupar en dos conjunts, en funció del sistema de tramitació i adjudicació. Un primer grup, anomenat de concurrència competitiva, té com a objectiu seleccionar els projectes més innovadors, per la qual cosa es farà una avaluació de tots els projectes presentats i se'ls valorarà segons el compliment dels criteris establerts en la pròpia convocatòria. En el segon grup, el règim de reglat, es qualificaran les peticions i s'adjudicaran els ajuts segons l'ordre en el qual s'hagin presentat a l'ICAEN. Aquestes subvencions compten amb finançament dels fons FEDER, de l'Instituto para la Diversificación y el Ahorro Energético (IDAE) i de l'ICAEN.

Consulteu aquí tota la informació sobre aquestes subvencions.

Relacionats

Acte
13/09/2023 - 09:00
DFactory Barcelona
Article

L'Ajuntament de Caldes d'Estrac disposa de dues noves instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum en equipaments municipals. Les noves instal·lacions permeten generar energia renovable i estalviar en consums energètics i emissions de CO₂.

Butlletí