L'ICAEN obre les subvencions a projectes d'estalvi i eficiència energètica i energies renovables

En total s'adjudicaran 37,7 milions d'euros
Font: ICAEN
30/09/2009

L'Institut Català d'Energia (ICAEN) ha posat en marxa noves lí­nies de subvencions per al desenvolupament de projectes d'estalvi i eficiència energètica i d'energies renovables. L'objectiu d'aquesta mesura és fomentar la racionalització de l'ús de l'energia, la reducció de les emissions de diòxid de carboni i dels gasos que contribueixen al canvi climàtic, i la limitació de la dependència energètica de l'exterior. En total, aquestes subvencions estaran dotades amb 37,7 milions d'euros, dels quals 32,2 milions es destinaran a impulsar actuacions en l'àmbit de l'estalvi i l'eficiència energètica, i els 5,5 milions restants a projectes d'energies renovables.

Aquestes línies d'ajuts i subvencions es poden agrupar en dos conjunts, en funció del sistema de tramitació i adjudicació. Un primer grup, anomenat de concurrència competitiva, té com a objectiu seleccionar els projectes més innovadors, per la qual cosa es farà una avaluació de tots els projectes presentats i se'ls valorarà segons el compliment dels criteris establerts en la pròpia convocatòria. En el segon grup, el règim de reglat, es qualificaran les peticions i s'adjudicaran els ajuts segons l'ordre en el qual s'hagin presentat a l'ICAEN. Aquestes subvencions compten amb finançament dels fons FEDER, de l'Instituto para la Diversificación y el Ahorro Energético (IDAE) i de l'ICAEN.

Consulteu aquí tota la informació sobre aquestes subvencions.

Relacionats

Acte
Notícia

Una vuitantena d'inscrits, representants d'empreses i administracions, han rebut informació a la Masia de Can Serra sobre l'autoconsum energètic, en el marc de la 16a jornada tècnica organitzada per Rubí Brilla. Els assistents han pogut resoldre dubtes sobre la nova normativa de l'autoconsum energètic.

Notícia
Fot: revistaenergia.pe

Onze milions de persones van ser ocupades en el sector de les energies renovables a nivell mundial en 2018, segons el més recent estudi de l'Agència Internacional d'Energies Renovables (IRENA), en contrast amb els 10.300.000 de llocs de treball en renovables registrats el 2017.

Butlletí