L’Hospitalet posa en marxa un servei de motos elèctriques compartides

Font: Ajuntament de l'Hospitalet

06/03/2019 - 09:46

L’Hospitalet ha posat en marxa un servei de motos elèctriques compartides per als desplaçaments per la ciutat, a través del servei que ofereix la companyia ACCIONA. El servei permetrà a l’usuari circular i interrompre el trajecte, durant un màxim de 6 hores, a qualsevol punt de la ciutat, però per finalitzar el trajecte —alliberar la moto per al seu ús per altres ciutadans— haurà de fer-ho dins de l’àrea habilitada.  L’energia amb la que es recarreguen les bateries de las motos i els vehicles elèctrics de substitució de bateries, tenen els certificats d’energia d’origen renovable.

Per accedir al servei és necessari descarregar l’app d’ACCIONA Motosharing; una vegada realitzat el registre —a través de l’app o de la pàgina web— els usuaris podran conèixer la ubicació exacta de les motos i reservar la moto més propera. Les motos estaran disponibles durant 20 hores al dia, de les sis de la matinada a les dues de la matinada els 365 dies de l’any.

Durant divendres i tot el cap de setmana, el servei de motosharing serà gratuït per a tots els usuaris que es registrin en l’app i compleixin amb els requisits. A més, a partir de dilluns, 4 de març, tots els usuaris disposaran de 30 minuts gratis per gaudir del servei.

Així mateix, el servei compta amb un centre d’atenció a l’usuari 24 hores i telèfon gratuït per resoldre dubtes o possibles incidències. La recàrrega es realitza mitjançant la substitució de bateries per part de l’equip de manteniment, en horari nocturn, comptant per a això amb una flota de vehicles 100% elèctrics. L’energia amb la que es recarreguen les bateries de las motos i els vehicles elèctrics de substitució de bateries, tenen els certificats d’energia d’origen renovable.

Les motos estan geolocalitzades, tenen unes prestacions equivalents a 125 centímetres cúbics i ofereixen dues modalitats de conducció utilitzant el seleccionador MODE: la manera estàndard, S, amb una velocitat de fins a 50 km/h per ciutat, i el mode de conducció custom, C, que permet assolir els 80 km/h i que és recomanable per a vies ràpides. Tots els escúters tenen dues places i compten amb dos cascs de seguretat tipus jet al bagul.

Com a element addicional de valor per als usuaris compromesos amb un consum responsable, l’aplicació informarà de les emissions de CO2 que s’han evitat en optar per un escúter elèctric compartit davant l’ús d’un vehicle privat convencional.

A través de l’app d’ACCIONA Motosharing o de la pàgina web, els usuaris podran donar-se d’alta i utilitzar les motos compartides amb unes tarifes que oscil•len entre 0,25 i 0,27 euros per minut, segons la modalitat de conducció seleccionada, sense costos fixos i tot inclòs: assegurança, recàrrega i manteniment, i pagar només pels segons reals d’utilització.

ACCIONA ja ofereix els seus serveis de mobilitat compartida a Madrid i a València.


 

Relacionats

Opinió

Les alternatives inclourien la defensa dels serveis públics i els béns comunitaris, en la seva titularitat, gestió i provisió; per garantir que les cures i els serveis relacionats estiguin coberts per a tots. Per assegurar les sobiranies sobre els recursos, com és l’alimentària i l’energètica. I per preferenciar, en definitiva, nous models i opcions des dels ecofeminismes i des de l’economia feminista, ecològica, social i solidària.

Notícia

Durant els mesos de la crisi sanitària per la covid-19 es van impulsar diverses mesures municipals per fomentar la mobilitat sostenible i garantir la distància de seguretat. A partir del setembre es posaran en marxa més actuacions per seguir incrementant l’espai públic per als vianants i ampliar els carrils bus i els corredors bici. També es mantenen 34 dels 60 carrers delimitats com a itineraris segurs temporals que es van obrir durant el desconfinament i alguns, com la via Laietana, s’incorporaran al programa “Obrim carrers”, que es reactivarà a la tardor.

Notícia
Iniciativa 'Obrim els Carrers' Foto: Ajuntament de Barcelona

Iniciativa 'Obrim els Carrers' Foto: Ajuntament de Barcelona

Via Laietana, carrer de Sants i passeig de Sant Joan quedaran lliures de trànsit el cap de setmana, i els ciclistes i el bus guanyen espai als cotxes.

Butlletí