L’Hospitalet posa en marxa un servei de motos elèctriques compartides

Font: Ajuntament de l'Hospitalet

06/03/2019 - 09:46

L’Hospitalet ha posat en marxa un servei de motos elèctriques compartides per als desplaçaments per la ciutat, a través del servei que ofereix la companyia ACCIONA. El servei permetrà a l’usuari circular i interrompre el trajecte, durant un màxim de 6 hores, a qualsevol punt de la ciutat, però per finalitzar el trajecte —alliberar la moto per al seu ús per altres ciutadans— haurà de fer-ho dins de l’àrea habilitada.  L’energia amb la que es recarreguen les bateries de las motos i els vehicles elèctrics de substitució de bateries, tenen els certificats d’energia d’origen renovable.

Per accedir al servei és necessari descarregar l’app d’ACCIONA Motosharing; una vegada realitzat el registre —a través de l’app o de la pàgina web— els usuaris podran conèixer la ubicació exacta de les motos i reservar la moto més propera. Les motos estaran disponibles durant 20 hores al dia, de les sis de la matinada a les dues de la matinada els 365 dies de l’any.

Durant divendres i tot el cap de setmana, el servei de motosharing serà gratuït per a tots els usuaris que es registrin en l’app i compleixin amb els requisits. A més, a partir de dilluns, 4 de març, tots els usuaris disposaran de 30 minuts gratis per gaudir del servei.

Així mateix, el servei compta amb un centre d’atenció a l’usuari 24 hores i telèfon gratuït per resoldre dubtes o possibles incidències. La recàrrega es realitza mitjançant la substitució de bateries per part de l’equip de manteniment, en horari nocturn, comptant per a això amb una flota de vehicles 100% elèctrics. L’energia amb la que es recarreguen les bateries de las motos i els vehicles elèctrics de substitució de bateries, tenen els certificats d’energia d’origen renovable.

Les motos estan geolocalitzades, tenen unes prestacions equivalents a 125 centímetres cúbics i ofereixen dues modalitats de conducció utilitzant el seleccionador MODE: la manera estàndard, S, amb una velocitat de fins a 50 km/h per ciutat, i el mode de conducció custom, C, que permet assolir els 80 km/h i que és recomanable per a vies ràpides. Tots els escúters tenen dues places i compten amb dos cascs de seguretat tipus jet al bagul.

Com a element addicional de valor per als usuaris compromesos amb un consum responsable, l’aplicació informarà de les emissions de CO2 que s’han evitat en optar per un escúter elèctric compartit davant l’ús d’un vehicle privat convencional.

A través de l’app d’ACCIONA Motosharing o de la pàgina web, els usuaris podran donar-se d’alta i utilitzar les motos compartides amb unes tarifes que oscil•len entre 0,25 i 0,27 euros per minut, segons la modalitat de conducció seleccionada, sense costos fixos i tot inclòs: assegurança, recàrrega i manteniment, i pagar només pels segons reals d’utilització.

ACCIONA ja ofereix els seus serveis de mobilitat compartida a Madrid i a València.


 

Relacionats

Notícia
El Recinte Modernista de Sant Pau acollirà l'esdeveniment. Foto: El País

El Recinte Modernista de Sant Pau acollirà l'esdeveniment. Foto: El País

La Diputació de Barcelona acollirà la organització de la Conferència Internacional de l'Aliança del Clima 2018. Serà la primera vegada que aquest esdeveniment s’organitzi al sud d’Europa i rebrà més de 200 representants d'institucions internacionals i de ciutats i pobles d'arreu del continent que connectaran i intercanviarian experiències amb ens locals catalans i de la resta de l'estat.

Reportatge

Aquest reportatge és un resum de les principals aportacions de la Conferència Internacional de l’Aliança del Clima 2018, organitzada per Aliança del clima associació municipalista mundial contra el canvi climàtic, juntament amb la Diputació de Barcelona i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, i la col·laboració del Pacte dels Alcaldes per al clima i l’energia. La conferència es va celebrar al Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona del 1 al 3 d'octubre del 2018 i hi van participar més de 200 representants d’entitats municipalistes de l’Aliança del Clima implicades en la lluita contra el canvi climàtic

Entrevista

Els camins escolars poden ser un espai per córrer, jugar i aprendre. Així ho explica Irene Quintans, planificadora urbana que ha desenvolupat nombrosos projectes urbans arreu del món, d’entre els quals hi ha els camins escolars. Es tracta d’uns espais urbans que sovint passen desapercebuts, però que poden ser la solució de grans problemes actuals de la infància, com la diabetis infantil  o el TDAH. Quintans va donar una classe magistral en el curs  ‘Disseny i planificació de camins escolars’ el passat dilluns 11 de març, en marc del Programa de Formació Continuada de la Diputació de Barcelona.

Butlletí