L'Hospitalet de Llobregat organitza el IV Fòrum Ambiental

Enguany el tema escollit és el canvi climàtic, amb el lema 'si tu canvies, el clima també'
Font: Aj. Hospitalet
11/11/2009

L'ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat organitza els dies 25, 26 i 27 de novembre el seu IV Fòrum Ambiental. Enguany la temàtica elegida és el canvi climàtic; per raó de la proximitat de la cimera de Copenhaguen i les reunions a Barcelona del Grup de treball especial sobre els nous compromisos de les parts en el marc del Protocol de Kyoto.

La idea que presideix aquest fòrum és que qualsevol mesura que s'adopti a nivell global ha de tenir la seva continuïtat en les accions que patrocinin els municipis. En la seguretat de què les principals accions contra el canvi climàtic han de ser personals, el lema elegit per motivar la participació és: "si tu canvies, el clima també". Un post-Kyoto no és imaginable sense la implicació de tots els estrats socials, mitjançant les organitzacions polítiques més properes a la ciutadania.

Amb aquesta vocació, l'ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat organitza aquest fòrum, al que es convida tant als tècnics i experts que treballen en el medi ambient, com a la ciutadania en general. El IV Fòrum Ambiental comptarà amb la participació d'especialistes com el sr. López Uralde, director de Greenpeace España i d'altres tècnics de diferents municipis o xarxes que han destacat per les seves experiències en la mitigació i l'adaptació al canvi climàtic. Així mateix, durant el fòrum es repassarà l'evolució de les actuacions proposades a l'a21 local del municipi i es presentarà el Pla d'Acció per l'Energia Sostenible de L'Hospitalet (PAES).

Més informació: Programa IV Fòrum mediambiental (PDF)

Relacionats

Article
 

Prop de 300 infants i joves participen en diversos tallers i activitats d'educació i sensibilització ambiental als jardins del Centre Cultural Metropolità Tecla Sala.

Article

L'Ajuntament ha col·locat tres contenidors que tenen un mecanisme d'obertura especial apte per abocar grans quantitats d'orgànica.

Notícia
Mollet del Vallès, Badalona, Sant Adrià de Besòs o l'Hospitalet de Llobregat amb Ecovidrio han premiat el reciclatge de vidre

S'ha impulsat una campanya per promoure el reciclatge de vidre coincidint amb aquest període nadalenc en el que augmenta el consum i la generació de residus d’aquest material. Sota el lema Els Reis ho veuen tot, recicla vidre !, la iniciativa té per objectiu incrementar durant aquestes dates la taxa de reciclatge d’envasos de vidre, és a dir, la quantitat de quilos que es recullen al contenidor verd.

Butlletí