L'Hospitalet de Llobregat organitza el IV Fòrum Ambiental

Enguany el tema escollit és el canvi climàtic, amb el lema 'si tu canvies, el clima també'
Font: Aj. Hospitalet
11/11/2009

L'ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat organitza els dies 25, 26 i 27 de novembre el seu IV Fòrum Ambiental. Enguany la temàtica elegida és el canvi climàtic; per raó de la proximitat de la cimera de Copenhaguen i les reunions a Barcelona del Grup de treball especial sobre els nous compromisos de les parts en el marc del Protocol de Kyoto.

La idea que presideix aquest fòrum és que qualsevol mesura que s'adopti a nivell global ha de tenir la seva continuïtat en les accions que patrocinin els municipis. En la seguretat de què les principals accions contra el canvi climàtic han de ser personals, el lema elegit per motivar la participació és: "si tu canvies, el clima també". Un post-Kyoto no és imaginable sense la implicació de tots els estrats socials, mitjançant les organitzacions polítiques més properes a la ciutadania.

Amb aquesta vocació, l'ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat organitza aquest fòrum, al que es convida tant als tècnics i experts que treballen en el medi ambient, com a la ciutadania en general. El IV Fòrum Ambiental comptarà amb la participació d'especialistes com el sr. López Uralde, director de Greenpeace España i d'altres tècnics de diferents municipis o xarxes que han destacat per les seves experiències en la mitigació i l'adaptació al canvi climàtic. Així mateix, durant el fòrum es repassarà l'evolució de les actuacions proposades a l'a21 local del municipi i es presentarà el Pla d'Acció per l'Energia Sostenible de L'Hospitalet (PAES).

Més informació: Programa IV Fòrum mediambiental (PDF)

Relacionats

Article

La sessió de treball ha comptat amb la col·laboració de l'AMB, que lidera la lluita per millorar la qualitat de l'aire a la metròpolis, amb mesures com la ZBE Rondes de Barcelona, i que té un ampli bagatge en activitats d'educació ambiental.

Notícia

L’Ajuntament de Barcelona ja té instal·lades, i a punt per començar a funcionar, 36 càmeres que vigilaran la Zona de Baixes Emissions. L'AMB instal·la els senyals de trànsit definitius a la ZBE Rondes BCN, que entra en vigor de manera permanent l'1 de gener del 2020 i que restringirà la circulació dels vehicles més contaminants

Notícia

S’ha constituït a L’Hospitalet la Taula d’Emergència Climàtica, integrada pels grups polítics de l’Ajuntament, tècnics municipals, entitats veïnals, socials i ambientals, i altres agents de la ciutat compromesos amb el clima i la salut. Amb la seva creació, es dona compliment a la moció sobre l’emergència climàtica aprovada per unanimitat al Ple municipal del passat mes de setembre.

Butlletí