L’Hospitalet crearà una oficina d’estalvi energètic

19/12/2016 - 10:41

L’alcaldessa, Núria Marín, ha fet aquest anunci

L’Hospitalet crearà una oficina d’estalvi energètic, de manera que ajudi la ciutadania a informar-se i arranjar el seu habitatge amb mesures que estalviïn en els seus consums de subministraments.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha fet aquest anunci en el decurs de la Jornada de coordinació sobre l’adopció d’accions metropolitanes envers la pobresa energètica, que s’ha celebrat avui a Santa Coloma, convocada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona. “Fins ara els municipis hem assumit el pagament de les factures d’aquelles famílies que estaven amenaçades amb talls de subministrament. Ara és el moment de fer un pas més. Hem d’ajudar-les a estalviar en consums i, per tant, en diners que podran ser destinats a altres finalitats”, ha declarat l’alcaldessa.

Marín ha explicat que “portem temps treballant en aquesta iniciativa que tirarem endavant amb els ajuts de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i que neix com a experiència pilot que podrà aplicar-se a altres municipis”.

A L’Hospitalet: energia, la justa» és una iniciativa que ens ajudarà a complir amb els compromisos que va prendre aquest Ajuntament en la lluita contra el canvi climàtic, amb la reducció d’emissions de CO2 i l’acompliment del Pacte d’alcaldes”, ha subratllat l’alcaldessa.

L’oficina d’estalvi energètic comptaria amb uns assessors sobre estalvi energètic que farien visites als domicilis particulars, amb especial incidència a les famílies amb major vulnerabilitat i gent gran, per explicar i implementar mesures que permetin estalviar en els consums de subministraments —mesures que de vegades seran tan simples com instal•lar cintes adhesives aïllants als rivets de les finestres per evitar que fugi el calor intern de la llar, la instal•lació de bombetes de leds...

Aquesta oficina estaria subvencionada amb els diners que es reben de l’Àrea Metropolitana de Barcelona a través del Programa metropolità de mesures contra la pobresa energètica.


 

Relacionats

Notícia

L'acte ha servit per celebrar l'èxit dels resultats d'aquesta edició, per compartir experiències i per fer el lliurament simbòlic dels diners estalviats a un projecte de lluita contra la pobresa energètica

L'acte ha servit per celebrar l'èxit dels resultats d'aquesta edició, per compartir experiències i per fer el lliurament simbòlic dels diners estalviats a un projecte de lluita contra la pobresa energètica

Notícia

La temperatura que hi ha a dins de casa és un dels criteris que s’utilitza per definir el fenomen de la pobresa energètica que, segons un estudi recent de l’Ajuntament, afecta a 170.000 persones a Barcelona.

Notícia
Per primer cop s’ha aplicat la campanya Estalgia durant l’estiu per reduir els consum d’aire condicionat

Han participat en aquesta marató d’estalvi els edificis de la masia de Tres Torres, l’edifici institucional de la Porxada, l’edifici del Portalet, Can Puntes, l’edifici del carrer Sant Josep, la comissaria de la Policia Local, les instal·lacions de la Unitats Operativa de Serveis, l’edifici de Can Muntanyola i l’Oficina d’acollida, informàtica i telecomunicacions.

Butlletí