L’Hospitalet crearà una oficina d’estalvi energètic

19/12/2016 - 10:41

L’alcaldessa, Núria Marín, ha fet aquest anunci

L’Hospitalet crearà una oficina d’estalvi energètic, de manera que ajudi la ciutadania a informar-se i arranjar el seu habitatge amb mesures que estalviïn en els seus consums de subministraments.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha fet aquest anunci en el decurs de la Jornada de coordinació sobre l’adopció d’accions metropolitanes envers la pobresa energètica, que s’ha celebrat avui a Santa Coloma, convocada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona. “Fins ara els municipis hem assumit el pagament de les factures d’aquelles famílies que estaven amenaçades amb talls de subministrament. Ara és el moment de fer un pas més. Hem d’ajudar-les a estalviar en consums i, per tant, en diners que podran ser destinats a altres finalitats”, ha declarat l’alcaldessa.

Marín ha explicat que “portem temps treballant en aquesta iniciativa que tirarem endavant amb els ajuts de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i que neix com a experiència pilot que podrà aplicar-se a altres municipis”.

A L’Hospitalet: energia, la justa» és una iniciativa que ens ajudarà a complir amb els compromisos que va prendre aquest Ajuntament en la lluita contra el canvi climàtic, amb la reducció d’emissions de CO2 i l’acompliment del Pacte d’alcaldes”, ha subratllat l’alcaldessa.

L’oficina d’estalvi energètic comptaria amb uns assessors sobre estalvi energètic que farien visites als domicilis particulars, amb especial incidència a les famílies amb major vulnerabilitat i gent gran, per explicar i implementar mesures que permetin estalviar en els consums de subministraments —mesures que de vegades seran tan simples com instal•lar cintes adhesives aïllants als rivets de les finestres per evitar que fugi el calor intern de la llar, la instal•lació de bombetes de leds...

Aquesta oficina estaria subvencionada amb els diners que es reben de l’Àrea Metropolitana de Barcelona a través del Programa metropolità de mesures contra la pobresa energètica.


 

Relacionats

Notícia

Sis centres educatius de L’Hospitalet participen en la VIII Marató RE-M de l’Energia. A Granollers el projecte es duu a terme a 5 equipaments municipals.

Article

Comença el projecte de desenvolupament d’una nova planta de fred d’alta eficiència a la Zona Franca que permetrà aprofitar el fred residual del procés de regasificació del gas natural liquat d’Enagás. A través de la Xarxa d’Ecoenergies Barcelona, la nova xarxa de fred estarà operativa al novembre del 2023 i permetrà cobrir necessitats de refrigeració a Mercabarna i el Port.

Article

Apagar els llums de Nadal una hora abans suposa una reducció de 42 hores: si en anys anteriors l’enllumenat nadalenc va estar encès 259 hores, enguany ho estarà 217. És una mesura d’estalvi del consum energètic acordada amb les patronals del comerç i la restauració.

Butlletí