L’Hospitalet afavoreix la biodiversitat en les zones enjardinades

Font: Ajuntament de l'Hospitalet

20/01/2020 - 12:00

L’Ajuntament de l'Hospitalet ha posat en marxa una nova iniciativa per afavorir la biodiversitat en les zones enjardinades de la ciutat, seguint els criteris del Pla director del verd urbà. Es tracta de les plantacions mixtes, un nou concepte de jardineria on es combinen espècies i varietats vegetals diverses que aporten una gran biodiversitat, i que beneficien l’aparició d’insectes i aus que ajuden a naturalitzar l’espai.

En aquestes plantacions es barregen espècies vegetals de diferents volums, colors i textures, amb poques necessitats de reg, que es fixen a terra de manera estratègica per aportar tocs de natura a espais urbans com rotondes, places i zones enjardinades.

Fins ara, s’ha fet aquest tipus de plantació a la rotonda de la plaça de la Pubilla Cases i a espais enjardinats de la plaça de Mossèn Homar, de la plaça de Puig i Gairalt, i de les noves rampes accessibles a l’avinguda de Can Serra i a l’entrada de l’Escola Sant Josep-el Pi. L’objectiu és estendre aquest model que fomenta la biodiversitat a altres indrets de la ciutat.

En aquests espais s’hi han plantat espècies vegetals com la Lobelia speciosa, de fullatge verd enrogit i flors vermelles; la Salvia superba Merleau, de flors punxegudes de to blau violeta; o la Trollius europaeus Lemon Supreme, de fulles lobulades verdes i flors de color groc llimona en forma de bol.

Aquestes plantes vivaces afavoreixen la presència d’animals com la mallerenga carbonera, un petit ocell insectívor i granívor; la marieta de set punts, coleòpter gran consumidor de pugons, i les abelles solitàries, que són silvestres, sense reina, i no agressives.

El jardí on s’aplica aquest model, amb espècies diferents segons l’època de plantació, és un espai viu en contínua evolució. A la primavera, la floració és molt abundant, plena de color i pol·linitzadors; a l’estiu, apareixen les espigues de les gramínies que atrauen els ocells, i que es tornaran de tons torrats a la tardor; i a l’hivern, el jardí resta en repòs.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Granollers inicia una transformació verda de la ciutat amb el projecte Connecta Congost Natura 2025 (link is external), que es converteix en el primer tram d’una anella verda al voltant de la ciutat i que connecta amb el nucli urbà. Es tracta d’una actuació de gran magnitud que obre el riu a la ciutat i renaturalitza l’entorn del Congost, tant el riu, el parc com el passeig fluvial, en benefici de la qualitat de vida de la ciutadania. Aquest projecte inclou la renaturalització del riu i el Parc del Congost i rep una subvenció de 3 milions i mig d’euros dels Fons Next Generation.

Notícia

L’estratègia per recuperar el riu, que es va dissenyar partint d’una anàlisi prèvia i després d’entrevistar més de 40 persones de diferents àmbits, s’estructura en 4 àmbits d’acció: Natura, Accessibilitat, Producció-Coneixement i Esport-Cultura-Patrimoni.

Notícia

Enllestides les obres en quatre trams del riu Llobregat (Pallejà, Sant Boi, Sant Vicenç dels Horts i Santa Coloma de Cervelló), amb una inversió superior als 2,6 milions d'euros. Aquestes actuacions responen als principals objectius del futur PDU metropolità: naturalitzar els espais oberts, millorar la permeabilitat de les infraestructures i connectar espais naturals amb nuclis urbans.

Butlletí