L’Expoelectric celebrarà la seva 11a edició amb la plena participació de la indústria de la mobilitat elèctrica i de les energies renovables

Font: Expoelectric

07/10/2022 - 08:52

Enguany també s’instal·larà l’Anella Energètica, que permet a l’Expoelectric esdevenir la primera fira del sud d’Europa que genera la seva pròpia energia elèctrica a través de l’autoconsum fotovoltaic i de vehicles interconnectats a la xarxa (V2G).

L’Expoelectric, l’esdeveniment més important de vehicles elèctrics i energies renovables del sud d’Europa, torna a Barcelona el cap de setmana del 15 i 16 d’octubre per a celebrar la seva 11a edició a l’Arc de Triomf. L’esdeveniment, pioner en el seu sector, compta amb el màxim suport de la indústria de la mobilitat elèctrica i de les energies renovables, reunint les principals marques de mobilitat elèctrica d’ambdós sectors. L’Expoelectric ofereix cada any noves activitats gratuïtes formatives i informatives per a tots els públics, reafirmant així el seu compromís amb la mobilitat elèctrica i les energies renovables, una tendència en constant creixement.

Impulsat per la Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN); l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant Barcelona Activa; la Diputació de Barcelona l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB); i ENGINYERS BCN, l’Expoelectric comptarà enguany amb la participació de reconegudes marques expositores. En aquesta 11a edició, el Passeig Lluís Companys (Arc de Triomf) recollirà l’exposició i el Test & Drive de vehicles elèctrics i híbrids endollables del nivell de KIA (AR Motors), Nissan, Mercedes-Benz, Hyundai (Masterclas), Lexus (Nipauto), Toyota (Team’s Motor), Cupra (Mogadealer), Renault, Ford, MG (British Motors), Audi i Volkswagen  (Motorsol), així com empreses que ofereixen solucions i serveis per la mobilitat elèctrica, com Catalana Occident. ChargeGuru serà l’operador de càrrega oficial per l’edició d’enguany.

La primera fira que practica l’autoconsum, gràcies a l’Anella Energètica

L’Expoelectric materialitza la seva aposta per fomentar l’ús d’energies renovables amb l’Anella Energètica, la seva pròpia xarxa d’elements amb els quals es genera, gestiona i consumeix el 100% de l’energia usada en l’esdeveniment. A través d’energia fotovoltaica, l’Anella Energètica té com a objectiu mostrar als usuaris de manera tangible com poden passar de ser només ‘consumidors’ a productors i gestors de la seva pròpia energia per la llar i els vehicles.

L’Expoelectric és el primer esdeveniment del sud d’Europa en practicar l’autoconsum, sense emissions ni soroll.

 

L’Expotest, l’activitat de referència de l’Expoelectric

La fira posa a la disposició dels visitants l’Expotest, l’activitat que permet a qui ho desitgi provar els últims models de vehicles elèctrics i híbrids endollables. Alguns dels models habilitats per testejar són els KIA EV6, KIA Sportage i el nou KIA Niro; el Nissan Ariya; els Mercedes-Benz EQB, EQE i EQV; els Hyundai Ioniq 5 i Kona EV; els Lexus UX300E elèctric i el model híbrid endollable NX450; el Toyota RAV4 Plug-in; els Cupra Born i Formentor PHEV 204CV i el Seat Mó 125; els Renault Megane E-TECH 100% elèctric, Twingo E-Tech 100% eléctrico i Kangoo E-tech 100% eléctrico; els Ford: la nova E-Transit, Mustang Mach-E i Kuga PHEV; i el nou model MG4 i el ZS EV, així com models de bicicletes i patinets elèctrics. A la zona d’exposició, els usuaris podran veure també, de la mà de Motorsol, models com el Volkswagen ID.4 i l’Audi Q4 E-Tron, en el cas de cotxes, i pel que fa a motocicletes, estaran presents marques com Pursang, Zero, Askoll, Torrot, Nerva, Ray i Talaria (MOW), entre d’altres. També es podrà veure el Ford Explorer.

Tal com es va fer en les edicions anteriors, s’habilitarà un circuit tancat per a realitzar les proves de motocicletes i bicicletes elèctriques, i un circuit al trànsit obert per als Test & Drive, en el cas dels cotxes. Aquesta activitat compta amb la col·laboració ChargeGuru, companyia instal·ladora de punts de recàrrega per a cotxes elèctrics.

 

Les iniciatives sobre mobilitat sostenible més pioneres se citen a l’Expoelectric

La fira cita els principals projectes a nivell europeu que fomenten la transició energètica. Entre ells, destaca l’e-Casa, un habitatge interactiu i altament eficient que funciona 100% amb energia renovable provinent del sol i del vehicle elèctric, o els e-Col·loquis, un espai de debat obert on tots els visitants podran resoldre els seus dubtes sobre el vehicle elèctric i les energies renovables, com per exemple les bateries, o temes relacionats amb les subvencions de les administracions.

A més, a la carpa de les entitats organitzadores, tots els visitants podran preguntar als experts i resoldre els seus dubtes sobre subvencions, ajudes, plans, beneficis, el vehicle elèctric, punts de recàrrega, autoconsum, energies renovables i molt més.

 

Una infinitat d’activitats per als més petits

En aquesta edició, la fira introdueix una nova activitat infantil, “La teva Casa és Energia”. Mitjançant un circuit interconnectat d’elements en grandària reduïda d’una bateria, una casa, un cotxe i plaques fotovoltaiques, els més petits de la casa podran descobrir de manera didàctica com crear energia a través d’aquests elements. Amb aquesta activitat, se simularà el circuit de l’Anella Energètica i com aquesta  autoproveeix d’energia la fira.

A més, en línia amb les passades edicions, l’Expoelectric també acollirà altres activitats infantils, com a jocs, circuits de motos i karts elèctrics. Així doncs, amb l’objectiu de sensibilitzar als més petits, la fira també comptarà amb xerrades sobre seguretat viària.

En paral·lel, després de l’èxit de l’activitat “Viu una experiència sostenible” de l’edició anterior, l’Expoelectric torna a comptar amb aquesta iniciativa organitzada per Volt-Tour, l’associació promotora del vehicle elèctric. En aquesta activitat, els visitants podran viure i comprovar de primera mà els avantatges de la mobilitat elèctrica, com per exemple experimentar l’acceleració d’un motor elèctric o bufar aire per a comparar la concentració de CO₂ en els seus pulmons amb un motor de combustió.


 

Relacionats

Notícia

Els alcaldes i alcaldesses de l’Arc Metropolità traslladen al Departament d’Acció Climàtica les seves discrepàncies sobre el decret de les Zones de Baixes Emissions

Notícia

La DGT va autoritzar l'ús d'un senyal alternatiu al de les targetes ambientals per a l'accés a una Zona de Baixes Emissions, donant així carta de naturalesa al model de ZBE basat en la reducció de tots els tràfics motoritzats i no només a privilegiar els cotxes elèctrics sobre els de consum fòssil.

Entrevista
Martin Lutz és senador ministerial de Berlin.

Amb l’expert en sostenibilitat urbana parlem de les mesures que es van començar a aplicar ja fa més de 15 anys a la capital alemanya, on les zones de baixes emissions tenen molt més recorregut que a Catalunya. 

Butlletí