L’èxit de la prova pilot de BusUp a Barberà del Vallès motiva la seva implantació a set altres municipis catalans

Font: Ajuntament de Barberà del Vallès

08/11/2018 - 14:58

La prova es va fer des del mes de maig i fins al juliol als polígons industrials de Can Salvatella i Santiga. La plataforma de viatges a demanda va rebre 403 peticions de rutes i es van adquirir 175 abonaments. La plataforma online BusUp, que s’emmarca dins el projecte Catalonia SmartLAB  pretén afavorir la mobilitat en zones aïllades i amb difícil accés en transport públic mitjançant la creació i compartició de rutes a mida.

La bona acollida de la prova pilot de viatges a demanda en autobús, que la plataforma BusUp va dur a terme als polígons de Can Salvatella i Santiga de Barberà del Vallès, ha propiciat que aquest projecte s’implanti a set altres municipis catalans: Rubí, Granollers, Sant Cugat del Vallès, Polinyà, Sabadell, Santa Perpètua de Mogoda i Palau-solità i Plegamans. La prova, que es va realitzar entre el mes de maig i el juliol va rebre 403 peticions de rutes i els treballadors van comprar 175 abonaments per desplaçar-se fins els seus llocs de feina.

Des de la posada en marxa del servei es van iniciar 4 nous trajectes compartits entre Barcelona, Terrassa i Sabadell i els polígons industrials de Can Salvatella i Santiga, on actualment treballen 18.000 persones. La iniciativa també va resultar interessant per a les empreses i per exemple, Magneti Marelli (vinculada al grup Fiat) va cedir les seves 8 rutes per tal que els trajectes es poguessin compartir amb altres empreses del polígon. Fruit d’això, 24 empreses més es van mostrar interessades i el sistema de rutes compartides de BusUp ja s’està implantant a 20 nous polígons industrials de set altres pobles de Catalunya.

En resposta a una enquesta realitzada al finalitzar la prova, els usuaris van valorar BusUp amb un 8,55 sobre 10. L’enquesta va mostrar també que, abans d’implantar les rutes, el 70% dels usuaris utilitzaven regularment el cotxe per anar a la feina i que els factors més valorats a l’hora d’escollir el nou servei eren: la sostenibilitat, l’estalvi de temps, l’estalvi econòmic i la comoditat.

La plataforma online BusUp, que s’emmarca dins el projecte Catalonia SmartLAB de la Generalitat de Catalunya, pretén afavorir la mobilitat en zones aïllades i amb difícil accés en transport públic mitjançant la creació i compartició de rutes a mida, ja sigui per assistir a esdeveniments, anar a la feina o a l’escola. Els usuaris d’aquesta plataforma no només comparteixen la ruta sinó també les despeses de desplaçament.

BusUp va obtenir el segon premi de l’SmartCAT Challenge de Mobilitat de 2017 i es va presentar el 19 de març en un acte que va comptar amb la participació del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró i Ferrer i l’Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay.


 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
L'Associació per a la Promoció del Transport Públic aplaudeix les noves tarifes

L’Autoritat del Transport Metropolità, formada per l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ha acordat abaixar els preus dels bitllets d’ús freqüent a partir del gener per potenciar l’ús intensiu del transport públic i fer que desplaçar-se diàriament en metro, autobús, tren i tramvia surti més bé de preu.
Notícia
El centre de la ciutat es tancarà al trànsit per reduir-hi la contaminació i crear-hi espais de passeig

El barri de Vila Vella de Sant Vicenç dels Horts es convertirà en una gran zona de vianants a partir del desembre gràcies a un projecte conjunt de l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El procés de conversió en zona de vianants es farà en dues fases i servirà per delimitar el centre de la ciutat com a zona de baixa emissió, la qual cosa permetrà reduir-hi el volum de gasos contaminants. A més, s’hi guanyarà un gran espai de passeig i es dinamitzarà la zona amb una programació estable d’activitats al llarg de tot l’any.

Reportatge

Vivim una època de canvis accelerats, l'ecosistema que suporta la vida manifesta símptomes d’esgotament i els cossos, com a territori, suporten també una dura càrrega derivada de les pressions del sistema de consum. Una de les més importants és l’impacte de la contaminació atmosfèrica en la salut

Butlletí