L'Euronet 50/50 torna més gran

Redacció
22/04/2013 - 00:00

El mes d'abril dóna el tret de sortida a un nou projecte europeu liderat per la Diputació de Barcelona i cofinançat pel programa Energia Intel·ligent per Europa: l'Euronet 50/50 max. El projecte pren el relleu a l'Euronet 50/50 amb l'objectiu d'estendre aquesta metodologia d'estalvi energètic compartit entre els usuaris i els gestors dels equipaments municipals.

L'Euronet 50/50 max vol arribar a 500 escoles d'arreu d'Europa (tant de primària com de secundària) i a una cinquantena d'altres edificis municipals, ampliant en número i tipologia d'edificis on aplicar el 50/50 respecte el primer projecte. Té una durada de 3 anys i hi participen 16 socis de 13 països diferents.

A la Província de Barcelona el compromís és aplicar el 50/50 a 100 escoles i a 10 altres edificis de gestió municipal. Properament us informarem de com es farà la selecció dels mateixos.

El projecte europeu Euronet 50/50 va finalitzar com a tal el passat mes de març de 2012. L'èxit dels resultats obtinguts i la bona avaluació del mateix, va propiciar que des de la Diputació de Barcelona es presentés en una nova proposta de projecte a la convocatòria 2012 del programa Energia Intel·ligent per Europa.

L'Euronet 50/50 max té un pressupost total de: 1.590.479 €, un 75% dels quals els finança l'EACI (Agència Executiva de Competitivitat i Innovació). A més de la Diputació de Barcelona, que és el coordinador del projecte, participen en el projecte els següents socis de 13 països diferents:
   - Association of municipalities  Polish Network "Energie Cities" -PNEC- (PL)
   - Local Agency for Energy and Environment  -ALESA- (IT)
   - University of Vaasa -UVA- (FI)
   - Region of Crete -CRETE- (EL)
   - Independent Institut for Environmental Issues -UFU- (DE)
   - Energy Agency of Savinjska, Saleska and Koroska Region -KSSENA- (SI)
   - Kaunas Regional Energy Agency -KREA- (LT)
   - City of Zagreb -ZAGREB- (HR)
   - Riga Managers School -RMS- (LV)
   - TOP-ENVI Tech Brno -TOP ENVI Tech- (CZ)
   - Florentine Energy Agency -AFE- (IT)
   - Climate Alliance-Austria -CAA- (AT)
   - Province of Huelva -DIHU- (ES)
   - Cyprus Energy Agency -CEA- (CY)
   - Energy Agency of Vysocina -EAV- (CZ)

El projecte té una durada de 36 mesos i afecta 4 anys naturals -2013, 2014, 2015 i 2016-  El nom que finalment identificarà el projecte és "Roll-out of 50/50 initiative to unclock energy saving in schools and other public buildings - Extensió de la iniciativa 50/50 per promoure l'estalvi energètic a les escoles i en altres edificis públics-" i l'acrònim, EURONET 50/50 max.

El principals objectius són:

 • Estendre estratègicament el concepte 50/50 i promoure la seva inclusió en les estratègies i els plans d'acció de tots els nivells de govern, incloent la seva aplicació en altres edificis públics.
 • Aplicar el concepte 50/50 a 500 escoles i altres 48 edificis públics de 13 estats membres.
 • Ampliar la xarxa 50/50 a més escoles, a instituts i a altres edificis públics per facilitar l'extensió i l'actualització permanent del concepte 50/50 a Europa.
 • Consolidar, actualitzar i promoure les eines (metodologia, materials i recursos) que facilitin l'aplicació del concepte 50/50 a les escoles i en altres edificis públics.
 • Augmentar les capacitats de tota la comunitat educativa, incloses les famílies, dels altres usuaris dels edificis públics i de les autoritats locals, amb la finalitat comuna de canviar els comportaments en l'ús de l'energia i avançar en la lluita contra el canvi climàtic.

Per assolir aquests objectius és necessari dur a terme un conjunt d'accions, les més significatives de les quals són les següents:

 • Consolidació i desenvolupament de les eines 50/50
 • Aplicació del 50/50 a les 500 escoles
 • Extensió estratègica del model 50/50 (inclou l'aplicació a 48 edificis públics no escolars)
 • Avaluació i explotació de la iniciativa 50/50
 • Comunicació i difusió general del projecte vers les municipalitats, els centres escolars europeus i altres gestors d'edificis públics.
 • Disseminació de les activitats vers el programa IEE.
 • Gestió del projecte i informació a la Comissió Europea.

Per més informació us podeu posar en contacte amb l'adreça de correu: euronet@diba.cat.

Euronet 50/50

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon euronet50max.jpg16.15 KB

Relacionats

Butlletí