L'Estany, primer municipi de Barcelona que instal·la tecnologia LED en tot l'enllumenat públic

Aquesta mesura pot comportar una reducció teòrica de fins el 80% del consum energètic
Font: DiBa
07/09/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

El diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron, inaugurarà aquest dimarts, 8 de setembre, la il·luminació pública del municipi de L'Estany, que és totalment de llums tipus LED. Aquesta nova il·luminació farà que L'Estany esdevingui un municipi pioner a nivell català, espanyol i uns dels primers europeus en tenir tot l'enllumenat públic amb aquesta tecnologia.

Aquest canvi d'enllumenat es calcula que pot comportar una reducció teòrica de fins el 80% del consum energètic actual, amb la corresponent disminució de cost econòmic i d'emissions associades de CO2 a l'atmosfera. Cal tenir en compte que els llums tipus LED tenen una vida mitjana de funcionament com a mínim cinc cops superior als fanals tradicionals i estan pràcticament lliures de despeses de manteniment.

La substitució dels llums de vapor de sodi a alta pressió del municipi de L'Estany per llums LED permetrà també avançar en el compliment de la normativa de contaminació lumínica ja que es podran eliminar les lluminàries tipus 'globus' que envien llum també cap al cel. Altres avantatges addicionals de la nova il·luminació són la immunitat a les oscil·lacions de tensió; són llums que es fonen de manera gradual (ja que estan formats per diferents LEDs i així no es deixa de cop tota una zona a les fosques). A més, proporcionen un major confort visual.

Aquesta iniciativa de l'ajuntament de L'Estany ha estat finançada parcialment per l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona com a prova pilot d'eficiència energètica. La Diputació de Barcelona, amb l'objectiu de facilitar l'execució d'accions que permetin el compliment per part dels municipis dels compromisos de reducció del 20% de les emissions de CO2 per l'any 2020, dins la iniciativa europea del Pacte d'alcaldes, està actualment estudiant i impulsant proves pilot d'inversions en eficiència energètica per tal d'assolir aquests objectius sense costos addicionals pels ajuntaments aprofitant els estalvis econòmics que es generen al disminuir els consums energètics.

Vídeo d'aquesta notícia al 3cat24.cat

Municipis: 

Relacionats

Article

L'Agència ha fet 383 assessoraments de temàtiques diverses. Aquest dimarts s’ha reunit el Patronat de la Fundació Lleida 21, que ha aprovat la memòria d’activitats i els comptes del 2022. Les Ecoactivitats i Lleida en Viu han registrat xifres de participants prepandèmia.

Article

 

Més de 80 docents i personal tècnic fan xarxa al III Simposi de la XESC

Acte
05/04/2023 - 09:00
Biblioteca Salvador Vives Casajuana. Sant Vicenç de Castellet

Butlletí