L'estació Barcelona Nord reduirà en un 40% el consum energètic

Font: bcn.cat
16/01/2015 - 00:00
S'ha renovat amb la instal·lació d'un sistema d'energia geotèrmica amb què s'estalviarà 70.000 euros anuals aproximadament. La nova climatització aprofita l'energia renovable, redueix les emissions de CO2 i millora el confort dels usuaris de l'estació.

L'Estació d'Autobusos Barcelona Nord és des d'ara més respectuosa amb el medi ambient, gràcies a la instal·lació d'un nou sistema de climatització basat en la geotèrmia. La renovació permetrà un estalvi del consum energètic d'un 40% i en reduirà la factura anual en 70.000 euros aproximadament. El nou sistema geotèrmic aprofita l'estabilitat de la temperatura del subsòl, durant l'estiu es refrigera l'espai abocant calor cap al sòl, que actua com a magatzem d'energia, i la calor acumulada s'utilitza a l'hivern com a calefacció. El cost de la instal·lació del nou sistema ha estat de 738.000 euros.

Amb la climatització geotèrmica s'aprofita un recurs d'energia renovable, gratuït i a l'abast de tothom, es redueixen les emissions de CO2 i s'aconsegueix una millora en el confort dels usuaris de l'estació. El sistema consta d'una bomba de calor geotèrmica que substitueix la convencional, i d'un sistema bescanviador vertical amb 28 pous de 133 metres de fondària, per on circula aigua glicolada (70% aigua i 30% anticongelant), que actua com a fluid transportador de calor.

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon geotermiaestacionord-724x1024.jpg132.05 KB

Relacionats

Butlletí