L'Escola Terra Nostra, d'Olost, guanya el 1r premi del concurs PlayEnergy 2015 d'àmbit estatal

Font: Escola Terra Nostra
09/05/2015 - 00:00
El vídeo titulat "Ús responsable de l´energia", desenvolupat pel grup de 3r ha resultat guardonat amb el 1r Premi pel jurat del concurs PlayEnergy 2015. En el treball es valoren les diferents fonts d'energia de què disposa el poble i les accions necessàries per disminuir el consum energètic, així com la contaminació a Olost i a tot el Planeta.

El projecte interdisciplinari d'aquest curs a l'escola Terra Nostra d'Olost, tracta del consum energètic responsable, per això totes les classes tenen noms relacionats amb diferents tipus d'energia. Des de fa dos cursos, també formen part del projecte Desendolla't  impulsat pel Consell Comarca d'Osona, que promou l'estalvi energètic a les escoles.

L´objectiu de tot plegat és que els alumnes adquireixin uns coneixements bàsics sobre les fonts d´energia i siguin conscients de la importància de no malbaratar-la pel bé del nostre Planeta i les generacions futures.

Al llarg del curs s'han dut a terme xerrades, activitats, sortides i festes relacionades amb l'energia. Un dels tallers itinerants que es va realitzar al centre, va ser PlayEnergy, subvencionat per Endesa i adreçat als alumnes de CM.

El resultat de totes les activitats prèvies i posteriors es van resumir en uns vídeos, l'objectiu dels quals era explicar com hauria de ser el poble d'Olost en el futur, o com seran  les ciutats intel·ligents.

El vídeo titulat "Ús responsable de l´energia", desenvolupat pel grup de 3r ha resultat guardonat amb el 1r Premi pel jurat del concurs PlayEnergy 2015, d'àmbit estatal. En el treball es valoren les diferents fonts d'energia de què disposa el poble i les accions necessàries per disminuir el consum energètic, així com la contaminació a Olost i a tot el Planeta.

La dotació del premi és de 6.000 € per a l'escola, en infraestructura elèctrica, i pels nens i nenes, autors del treball, a més de rebre un Ipad,  assistiran a la gal·la internacional que es celebra a Roma, on es reuniran amb tots els altres grups guanyadors de diferents països.

 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Manlleu ha obert una plataforma de ciutat intel·ligent on consultar dades en temps real: Les rutes que realitza el servei de neteja viària, la petjada de carboni dels vehicles de recollida de residus o el visor de la qualitat de l’aire entre d’altres.

Article

Nou de cada deu veïns participen en el balanç del primer any des de la implantació de la recollida selectiva porta a porta a Manlleu.

Article

El Centre de Conservació de Carreteres de la Diputació de Barcelona, situat a Calldetenes, és el primer edifici corporatiu en assolir el consum zero, gràcies a les obres de substitució de la coberta i d’adequació que s’hi han dut a terme i que han tingut un pressupost de 339.000 euros.

Butlletí