L'Escola Tècnica de Girona guanya la segona edició del campionat ElectroCat, de vehicles elèctrics

L'ElectroCat ha estat organitzat pels ajuntaments de la Riera de Caldes per a potenciar el coneixement tècnic i l'ús del vehicle elèctric.
Redacció
30/06/2015 - 00:00

L'equip de l'Escola Tècnica de Girona ha guanyat aquest 27 de juny la segona edició del campionat escolar ElectroCat 2015 després de superar totes les proves competitives -velocitat, slàlom, gir, etc.- amb un quadricicle elèctric al Circuit de Seguretat d'Honda de Santa Perpètua de Mogoda (Barcelona).

Els equips participants estaven formats per alumnes de cicles formatius de Grau Superior d'Automoció de diferents centres educatius catalans, a més del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) de Santa Perpètua de Mogoda, que han construït aquest prototip de vehicle elèctric de quatre rodes durant el curs acadèmic.

El segon centre classificat ha estat Activitats Professionals del Vallès de Les Franqueses del Vallès i la medalla de bronze ha anat a l'IES Palau Ausit de Ripollet -que van ser els primers l'any passat- . El CREVE ha quedat quart, el Centre d'Estudis Monlau de Barcelona cinquè i el Centre d'Estudis Roca, també de Barcelona, sisè i últim.

La competició escolar ha començat a les 10 del matí i ha finalitzat cap a les 12.30h, després de que els pilots hagin fet una prova de frenada, un radi de gir a 15 kilòmetres per hora, un canvi de bateries al "pit lane" i un slàlom amb pujades de rampes i desnivells. El jurat ha valorat la feina tècnica prèvia i la compenetració de l'equip, a més del disseny, les prestacions i les característiques del quadricicle -construït sobre una base motriu comuna; motor, variador i bateries-.

L'edició d'aquest any ha estat plena de novetats, amb una major participació que l'any passat. A més, des de les 9.45 fins les 11.45 hores del matí, s'ha organitzat una ruta elèctrica formada per bicicletes, segways i tricicles elèctrics que han circulat des del parc Central de Santa Perpètua de Mogoda fins les instal·lacions d'Honda per a animar als equips participants a l'ElectroCat.

L'alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, ha presidit el lliurament dels premis i ha felicitat als participants per la bona feina. Ha explicat l'aposta de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda per la difusió del vehicle elèctric. Abans del lliurament, l'aventurer Albert Bosch, que ha estat el primer pilot que ha conduït un vehicle 100% elèctric en el Dakar 2015, ha ofert una conferència sobre les seves vivències en la prova de motor més dura del món. Bosch ha anunciat que "en els propers 5 o 10 anys hi haurà un canvi important en la mobilitat elèctrica, amb l'entrada del grafè. La tecnologia permetrà millors vehicles elèctrics, però, sobretot, la societat ho necessitarà".

Riera de Caldes
L'ElectroCat ha estat organitzat pels ajuntaments de la Riera de Caldes i compta amb el suport del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, les empreses Montesa-Honda, Mavilor Motors, Tempel Group, Bdtrans i Luchana Transportes, a més de la Fundació RACC. El seu objectiu és potenciar el coneixement tècnic i l'ús del vehicle elèctric entre els estudiants de formació professional, tant pel seu potencial laboral en un futur, com per al seu consum personal.

En els darrers anys, l'Ajuntament de Santa Perpètua, amb la col·laboració del Gremi de Tallers de Sabadell i Província, desenvolupa un projecte comú amb l'objectiu de cobrir les necessitats sorgides d'un nou model de mobilitat, basat en els vehicles de tracció elèctrica. En aquest context, al 2013 va néixer el CREVE (Centre de Recursos del Vehicle Elèctric) al municipi, un espai pioner a Catalunya, amb un equipament dissenyat per a la formació en les tecnologies relacionades amb els vehicles elèctrics lleugers - bicicletes i motocicletes- i en l'impuls d'un ofici amb molta demanda; mecànic de vehicle elèctric.

 

Fotografies: Josep Cano

Relacionats

Notícia

La consulta romandrà oberta al portal de participació ciutadana fins al 13 de març.

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha aprovat el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) per al període 2023-2028. El PMUS tindrà una vigència de sis anys i planifica un total de 79 actuacions distribuïdes en dotze àmbits.

Article

L'Associació de Municipis de la Riera de Caldes estrena un vídeo promovent la Transició Energètica del territori, en especial, en les empreses situades als polígons industrials.

Butlletí