L'Escola d’Enginyeria d'Igualada (EEI) tindrà la màxima certificació energètica

Font: Ajuntament d'Igualada
16/02/2014 - 00:00

El futur edifici de l'Escola d'Enginyeria d'Igualada (EEI) que s'està construint actualment al Pla de la Massa, ja ha rebut la certificació Classe A de màxima eficiència energètica. Això, segons ha explicat aquest 12 de febrer el regidor d'Urbanisme i Mobilitat de l'Ajuntament, Jordi Pont, "s'ha aconseguit posant una especial sensibilitat en els sistemes de construcció i els sistemes d'instal·lacions, adoptant als estàndards més exigents de la normativa vigent". En el disseny de l'escola universitària han estat especialment contemplats aspectes com ara l'orientació de la façana, la utilització d'una estructura prefabricada, la millora en els aïllaments tèrmics i acústics, la millora en tancaments i finestres o la inclusió de sistemes de captació de llum solar per a la il·luminació interior. A més, tots els sistemes d'instal·lacions estan interconnectats per afavorir la recuperació energètica del mateix edifici i disposaran d'un sistema de control intel·ligent que regularan elements com poden ser la il·luminació, les persianes i cortines, la climatització, la ventilació o l'obertura i tancament de finestres dels despatxos. Aquesta qualificació A es veurà encara més reforçada amb la inclusió d'una nova caldera de biomassa per a la calefacció.

El projecte de la nova escola universitària d'enginyeria té un cost total de cinc milions d'euros, aportats a parts iguals per l'Ajuntament d'Igualada i la Generalitat de Catalunya, en una inversió que l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha definit  "com una aposta decidida d'aquest govern per potenciar els nostres estudis universitaris, uns estudis amb una gran especialització i amb un alt índex d'inserció laboral per als estudiants que els finalitzen". Actualment l'evolució de les obres està seguint els terminis fixats: a final de febrer es preveu acabar l'estructura de l'edifici i, immediatament, es procedirà a fer els tancaments interiors i les instal·lacions. Al mes de maig es preveu iniciar els treballs de la nova plaça a la part davantera i s'estima que les obres estaran del tot finalitzades a començament del mes d'agost. La previsió és obrir ja el proper curs escolar, passades les vacances, en aquesta nova instal·lació.

Municipis: 

Relacionats

Acte
Notícia

El Centre Cívic Nord, l’Espai Cívic Centre i el Centre Cívic de Fàtima obriran de forma ininterrompuda especialment en les hores de més calor entre les 12 h i les 18 h

Notícia

Gran èxit els tallers sobre reciclatge domèstic per a persones grans dels centres residencials d'Igualada.

Butlletí