L'Escola de la Natura de Parets celebra el 30 aniversari

Font: Ajuntament de Parets del Vallès
22/04/2013 - 00:00

‘No tots els municipis tenen una Escola de Natura, un centre que ja des de fa 30 anys va apostar per la conscienciació i la sensibilització en matèria de medi ambient, amb el respecte que mereix el nostre entorn, i la importància de conèixe'l, respectar-lo i gaudir-ne d'ell' Amb aquestes paraules l'alcalde, Sergi Mingote, alcalde de Parets del Vallès, evidenciava l'orgull que Parets sent per la seva Escola de la Natura que ha celebrat enguany el 30 aniversari de la seva fundació. Amb motiu de l'efemèride es va realitzar un acte commemoratiu el passat 12 d'abril a la seu de l'escola, que va ser presidit per Mingote.

El actes van comptar també amb les intervencions del Regidor de Medi Ambient, Dídac Cayuela, i del director del centre, Ferran Lozano, els dos amb referència a l'evolució de la proposta educativa i dels objectius de l'equipament durant aquest darrers anys. En aquest sentit, l'alcalde va destacar que 3500 estudiants de les escoles de Parets assisteixen cada any a les activitats programades per l'Escola de la Natura amb l'objectiu de fomentar el respecte pel medi ambient i apropar-los al món de la natura.

En el marc de la celebració, es va lliurar als assistents i als col·laboradors un exemplar del llibre Parets ple de vida.

A la celebració, han tingut lloc diferents activitats representatives de la proposta que l'Escola de la Natura fa al llarg de l'any, així com un petit tast de productes ecològics. Com a part dels actes, durant tot el mes d'abril, la Sala d'Exposicions de l'escola acull una mostra retrospectiva d'aquests 30 anys de trajectòria de l'equipament municipal.

L'Escola de la Natura va néixer l'any 1983 amb objectiu d'apropar a tothom al món de la natura en totes les seves formes, per conscienciar-lo sobre la importància de conèixer i respectar l'entorn més proper i aprendre a gaudir-ne.

L'escola presenta una oferta lúdica i educativa molt variada per als grups d'escolars que visiten les instal·lacions al llarg del curs i per al públic en general. Alhora, organitza un programa d'activitats diverses, com ara cursos, sortides, xerrades, projeccions audiovisuals, astronomia, itineraris de natura, fauna i flora, ecosistemes o fòssils.

Activitats de natura a les escoles
Horts ecològics, tallers per fer sabó, jocs per aprendre a reciclar, activitats per fomentar la tinença responsable d'animals o sortides i itineraris per conèixer la fauna i la flora local són algunes de les activitats incloses dins dels programa anual que l'Escola de la Natura duu a terme per als alumnes de totes les edats que durant el curs escolar passen per l'equipament.

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon Foto: Enric Bartel124 KB

Relacionats

Notícia

La presentació es va fer el 10 de novembre a la Sala d’exposicions de Can Rajoler, en el marc de la commemoració dels 40 anys de l'Escola de Natura de Parets del Vallès.

Acte
10/11/2023 - 18:00
Sala d'exposicions de Can Rajoler. Parets del Vallès.
Article

Parets posa en marxa el projecte de lluita biològica per a la prevenció i eliminació de plagues. El control biològic es va iniciar el passat mes d'abril i també s'han realitzat controls fitosanitaris de la galeruca i d’endoteràpia dels oms.​

Butlletí