Les superilles de Gràcia guanyen el Premi Iniciativa BMW 2011

Font: Aula d'Ecologia Urbana de Barcelona
08/11/2011 - 00:00

Les superilles del districte barceloní de Gràcia, dissenyades per BCNecologia (Agència d'Ecologia Urbana de Barcelona), han aconseguit el Premi Iniciativa BMW en l'edició de 2011. Aquest premi reconeix a persones, institucions o empreses de l'àmbit territorial de Catalunya que hagin posat en marxa projectes, iniciatives, productes o serveis innovadors que contribueixin a un nou estil de vida més sostenible.

El Pla de Mobilitat, espai públic i accessibilitat al districte de Gràcia de Barcelona: Implantació de dues superilles, redactat per l'agència que dirigeix ​​Salvador Rueda Palenzuela, proposa un nou model de mobilitat i d'espai públic per tal de millorar la funcionalitat i la qualitat urbana del districte. Aquest objectiu es concreta en la recerca d'una ciutat més accessible per al vianant i d'un increment de l'ús de transport més sostenible mitjançant l'organització de l'espai en superilles concepte desenvolupat per BCNecologia.

Les superilles són cèl·lules urbanes d'uns 400 per 400 metres, a l'interior es redueix al mínim el trànsit motoritzat i l'aparcament de vehicles en superfície, i es dóna la màxima preferència als vianants en l'espai públic. En el nou escenari amb superilles els ciutadans tenen, a més, accés a zones verdes o d'estada a menys de 200 m.

Aquest projecte ha estat pioner en aplicar els fonaments d'un nou model de ciutat compacta i complexa. L'èxit de la posada en marxa ha permès que les superilles estiguin aprovades o dissenyades en diverses ciutats espanyoles de diferent tipologia, com Vitòria-Gasteiz (guanyadora del Premi European Green Capital 2012), la Corunya, Ferrol, Viladecans i el Prat i en altres districtes de Barcelona, ​​com el 22 @.

El jurat del premi està integrat per Sònia Recasens, en qualitat de presidenta de Barcelona Activa, Antoni Giró, rector de la UPC, Luis Jiménez, director general de l'Observatori de la Sostenibilitat a Espanya, Santiago Benedé, director general d'ESADE CREAPOLIS, Louis Lemkow, director general de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental, i Joaquim Vilà, director acadèmic de l'IESE.

La cerimònia de lliurament del premi se celebrarà el proper dijous 10 de novembre a les 20 ha la Facultat de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra, a Barcelona. El lliurament serà presidida per la segona tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, ​​Sònia Recasens, i pel president de BMW Group Espanya i Portugal, Gernot Volkmar.

Teniu més informació en aquest document

AdjuntMida
Image icon superilla.jpg286.97 KB

Relacionats

Article

L’AMB, en col·laboració amb Movement, desde 2018 tira endavant els Premis Bicimpuls que són un reconeixement a les entitats metropolitanes que dediquen el seu treball i esforços per la promoció de la bicicleta a la Metròpolis Barcelona. Així, enguany, els premis Bicimpuls arriben a la seva sisena edició. Les candidatures estan obertes obertes fins al 14 de gener.

Notícia

El ple de l'Ajuntament de Reus ha aprovat de manera inicial el passat divendres, 5 de maig el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible, així com sotmetre a exposició pública el document i l'estudi ambiental estratègic.

Butlletí