Les sessions informatives sobre la reforma de la Diagonal començaran el 28 de març

Quatre de les sessions es dirigiran a ciutadans particulars i entitats, dos al sector educatiu i una a comerciants
28/02/2009 - 00:00

L'ajuntament de Barcelona ha posat en marxa la primera fase del procés participatiu per a la reforma de la Diagonal, en la qual "informarà i formarà" sobre el procés de transformació a ciutadans particulars, comerciants i docents d'escoles i instituts, segons ha explicat l'alcalde, Jordi Hereu. Amb el lema "I.de.a.Diagonal" -utilitzant les inicials d'imaginar, decidir i actuar, cadascuna de les fases de la transformació de l'avinguda-, l'ajuntament impulsarà fins al maig diferents accions en la primera fase del procés, amb un cost de 350.000 euros.

"La Diagonal no és una avinguda qualsevol i tota la ciutat s'ha d'involucrar en la seva transformació", ha dit Hereu, que ha ressaltat que vol "animar" tots els barcelonins a participar: "Com més sectors socials estiguin implicats, millor".

Sessions informatives
En primer lloc, farà set sessions formatives entre el 28 de març i el 29 d'abril, amb el títol "La ciutat és cosa de tots", per detallar als ciutadans els aspectes del projecte, ja que a l'abril de 2010 seran consultats sobre la reforma. Quatre de les sessions es dirigiran a ciutadans particulars i entitats, dos al sector educatiu i una a comerciants, i es tractaran aspectes històrics, d'urbanisme, mobilitat i comerç.

Campanya de comunicació i web
El segon punt és l'obertura d'una pàgina web a partir del 16 de març, i que es mantindrà disponible fins al final del procés. Finalment, s'impulsarà una campanya de comunicació per explicar "perquè hem de transformar la Diagonal, que pot ser un gran eix de prosperitat", ha indicat l'alcalde. Així, es duran a terme accions com producció de banderoles, tríptics, cartells i fulls informatius als autobusos de la Diagonal i a les estacions de Metro de la zona, entre d'altres actuacions.

Aportacions ciutadanes
Una vegada acabi aquest procés, s'iniciarà un altre, entre maig i juny, per rebre aportacions dels ciutadans; de gener a març de 2010 es presentaran i debatran les alternatives finals, i a l'abril d'aquest any es realitzarà la consulta ciutadana.

Comissió de seguiment i oficina tècnica
"Entrem amb moltes ganes en aquest procés de participació, ja que és un exercici de ciutadania en el qual convoquem tothom que està construint Barcelona", ha recalcat Hereu, indicant que tot el procés estarà controlat per una comissió de seguiment del Consell de la ciutat. El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Ramón García-Bragado, ha explicat que en les sessions formatives serà present l'Oficina tècnica del procés, que presentarà diferents informes sobre aspectes de la transformació, com el subsòl o els arbres afectats.

--
Més informació sobre les sessions informatives sobre la reforma de la Diagonal (PDF)

AdjuntMida
Image icon idea_diagonal.jpg3.86 KB

Relacionats

Article

L’Observatori de l’Aigua de Terrassa, OAT, l’òrgan de participació ciutadana vinculada al servei d’abastament municipal, celebra el cinquè aniversari de la seva creació.

Butlletí