Les rondes de Barcelona ja disposen de 2.600 projectors LED repartits al llarg de 34 quilòmetres

Font: AMB

18/01/2022 - 18:32

La renovació de l'enllumenat suposa un estalvi d'1.779.539 kWh/any, que equival al consum anual de 240 habitatges. Aquesta actuació ha tingut un cost de 2.704.438,05 € i ha estat cofinançada per l'IDAE.

L'equip de Rondes de l'AMB ha finalitzat la substitució de l'enllumenat de les rondes de Barcelona. L'actuació, que ha durat 12 mesos, ha comportat la col·locació de 2.638 projectors LED al llarg de 34 km en ambdós sentits de la marxa, incloent-hi també totes les entrades i sortides

L'enllumenat LED suposa la implementació d'una economia baixa en carboni, més eficient, neta i sostenible dins la gestió integral de les rondes de Barcelona.


Els tres beneficis principals que comportarà aquesta nova il·luminació són els següents:
  • Eficiència energètica: es reduirà el consum en 1.779.539 kWh/any, xifra que representa el consum anual de 240 habitatges  i un estalvi de 305.000 € anuals per a les arques públiques.
  • Increment de la seguretat: aquest nou enllumenat implica un augment de la seguretat en la conducció i més visibilitat; es disminueix així  la perillositat de la via i el risc d'accident.
  • Millora de la qualitat ambiental: disminució de la contaminació lumínica.

Aquesta actuació global també inclou la substitució per enllumenat LED a la Gran Via de Barcelona entre Glòries i Sant Adrià de Besòs, que es va finalitzar la tardor passada.

Ha estat finançada amb el programa Fondo Nacional de Eficiencia Energética de l'IDAE, que treballa amb l'objectiu d'aconseguir una economia més neta i sostenible.

La primera substitució d'enllumenat es va fer al túnel de la Vila Olímpica de les rondes de Barcelona durant la primavera del 2020, amb la col·locació de 352 projectors LED. En aquest cas, va ser una prova pilot pionera per comprovar la idoneïtat d'aquesta il·luminació a les boques dels túnels.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Opinió

La pandèmia ha amplificat altres crisis globals com l’ambiental, la de valors o la psicosocial, que tenen la seva arrel en els efectes del neoliberalisme.

Article

L'excedent d'energia que es generi s'utilitzarà per rebaixar la factura de la llum a famílies vulnerables

Notícia

El pla del Govern preveu la creació d’una xarxa d’oficines tècniques per donar suport als municipis, l’aprovació del Pla territorial i de la Llei de transició energètica, la creació d’una energètica pública i l’impuls de l’aprofitament de la biomassa i el biogàs.

Butlletí