Les platges de Vilanova i la Geltrú reben els certificats mediambientals ISO 14001 i EMAS

Reconeixement a la qualitat en la gestió ambiental
Font: Aj. Vilanova i la Geltrú
30/07/2008 - 00:00

Les cinc platges de Vilanova i la Geltrú (Far de Sant Cristófol, Ribes Roges, Darró, Sant Gervasi i Ibersol) han estat reconegudes per primer cop amb els certificats mediambientals 'ISO 14001' i 'EMAS', segons informa l'ajuntament d'aquest municipi.

Aquestes distincions tenen una vigència de tres anys, tot i que estan sotmeses a una auditoria de gestió que serveix per renovar anualment els certificats.

El Regidor de Via Pública del consistori, Juan Luis Ruiz, va valorar molt positivament la concessió d'aquest reconeixement "a la tasca i al treball que s'ha vingut realitzant des del consistori vilanoví per tenir més i millors serveis a les platges, en benefici dels seus usuaris".

Certificats de gestió ambiental
La norma internacional ISO 14001 sobre gestió ambiental té per objectiu proporcionar a les organitzacions elements d'un sistema de gestió ambiental efectiu, que pugui ser integrat amb altres requisits de gestió, per ajudar a les empreses a aconseguir objectius ambientals i econòmics. La certificació és el procés de verificar el compliment de tots els requisits de la norma que ha de ser realitzada per organismes de certificació acreditada.

Per la seva banda, l'EMAS és el sistema de gestió ambiental d'una empresa que té per finalitat disminuir els impactes ambientals que aquesta empresa pot provocar sobre el medi ambient. És un sistema voluntari que permet a les organitzacions avaluar i millorar el seu comportament ambiental i difondre la informació oportuna al públic i a d'altres parts interessades.
El sistema és vàlid tant per a organitzacions públiques com privades. Els objectius principals són: assegurar un alt nivell de protecció del medi ambient, millorar contínuament el comportament ambiental i obtenir un avantatge competitiu d'aquestes millores.

AdjuntMida
Image icon platja_vilanova.jpg11.09 KB

Relacionats

Notícia

Un pícnic club amb cinema i una tarda d'activitats per a tots els gustos, plats estrella dels actes al voltant del 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient

Article

L’alumnat de 4t d’ESO de l’institut Dolors Mallafrè de Vilanova ha presentat del projecte educatiu “Balenes i dofins a Vilanova i la Geltrú”, que els ha apropat a l’Espai Marí de les Costes del Garraf i a conèixer les vuit espècies de cetacis que formen part del seu entorn.

Acte
21/04/2024 - 11:00
Platja llarga de Vilanova i la Geltrú

Butlletí