Les platges de Vilanova i la Geltrú reben els certificats mediambientals ISO 14001 i EMAS

Reconeixement a la qualitat en la gestió ambiental
Font: Aj. Vilanova i la Geltrú
30/07/2008 - 00:00

Les cinc platges de Vilanova i la Geltrú (Far de Sant Cristófol, Ribes Roges, Darró, Sant Gervasi i Ibersol) han estat reconegudes per primer cop amb els certificats mediambientals 'ISO 14001' i 'EMAS', segons informa l'ajuntament d'aquest municipi.

Aquestes distincions tenen una vigència de tres anys, tot i que estan sotmeses a una auditoria de gestió que serveix per renovar anualment els certificats.

El Regidor de Via Pública del consistori, Juan Luis Ruiz, va valorar molt positivament la concessió d'aquest reconeixement "a la tasca i al treball que s'ha vingut realitzant des del consistori vilanoví per tenir més i millors serveis a les platges, en benefici dels seus usuaris".

Certificats de gestió ambiental
La norma internacional ISO 14001 sobre gestió ambiental té per objectiu proporcionar a les organitzacions elements d'un sistema de gestió ambiental efectiu, que pugui ser integrat amb altres requisits de gestió, per ajudar a les empreses a aconseguir objectius ambientals i econòmics. La certificació és el procés de verificar el compliment de tots els requisits de la norma que ha de ser realitzada per organismes de certificació acreditada.

Per la seva banda, l'EMAS és el sistema de gestió ambiental d'una empresa que té per finalitat disminuir els impactes ambientals que aquesta empresa pot provocar sobre el medi ambient. És un sistema voluntari que permet a les organitzacions avaluar i millorar el seu comportament ambiental i difondre la informació oportuna al públic i a d'altres parts interessades.
El sistema és vàlid tant per a organitzacions públiques com privades. Els objectius principals són: assegurar un alt nivell de protecció del medi ambient, millorar contínuament el comportament ambiental i obtenir un avantatge competitiu d'aquestes millores.

AdjuntMida
Image icon platja_vilanova.jpg11.09 KB

Relacionats

Article
 

Durant la temporada 2021 ha continuat l'èxit en la nidificació de corriol camanegre a la platja de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú, tant a l'espai tancat del torrent, com als tres espais amb mesures de protecció fora del tancat permanent. Enguany s'han comptabilitzat 13 nius, 29 ous, dels quals n'han nascut 24 pollets i d'aquests, 21 exemplars han arribat a "juvenils".

Acte
11/11/2021 - 00:00
Vilanova i la Geltrú
Notícia

Aposta per augmentar el reciclatge amb la implantació del sistema porta a porta l'any 2022

Butlletí