Les negociacions per la tercera pista de l'aeroport enfronten Castelldefels i Gavà

18/09/2005 - 00:00
Els últims serrells de la negociació per resoldre la polèmica de la tercera pista de l'aeroport han enfrontat els municipis veïns de Castelldefels i Gavà. Només queda per resoldre com aterraran i s'enlairaran els avions en cas de mal temps. La reunió d'aquest dijous amb Aena no va servir per apaivagar els ànims, ja que l'opció que proposa Gavà no agrada al municipi veí, perquè serien els seus habitants els qui resultarien afectats.
Des de fa setmanes ja hi ha acord per quina ha de ser la ruta dels avions quan puguin operar amb tota normalitat. La polèmica es manté només pel que fa a la configuració d'operacions de l'aeroport en situacions meteorològiques adverses. En aquests casos, caldrà que els avions s'aproximin més a algun dels nuclis habitats, que inevitablement patirà el seu soroll.
L'Associació de Veïns de Gavà Mar va sortir amb optimisme de la reunió d'aquest dijous amb Aena. Segons afirmaven, la companyia accepta les seves propostes per evitar que el trànsit de la tercera pista molesti els veïns. No obstant, la polèmica no està ni molt menys resolta, ja que des de Castelldefels no s'accepta la proposta de Gavà ja que els perjudicats serien els veïns d'aquest altre municipi.
L'Ajuntament de Castelldefels va emetre un comunicat aquest dijous on afirmava que el pacte no estava tancat. La pilota queda ara en el teulat de la Comissió de Seguiment Ambiental del Pla Barcelona, a qui Aena ha traslladat la decisió. Es preveu que es reuneixi pròximament i que assegui a negociar els alcaldes de les dues localitats per arribar a una entesa definitiva.
Notícia extreta de La Malla

Relacionats

Butlletí