Les minideixalleries de Girona recullen 649 kg de residus els primers mesos de funcionament

Font: Ajuntament de Girona

06/09/2019 - 09:37

Les minideixalleries de Girona han recollit 649 kg de residus durant els primers tres mesos de funcionament. Aquesta quantitat es divideix en 360 kg de piles, 120 kg d’aparells electrònics i elèctrics de petit format (com telèfons mòbils o carregadors), 80 kg de bombetes, 60 kg de CD i DVD, 25 kg de cartutxos d’impressores i 4 kg de maquinetes d’afaitar.

Aquests petits contenidors a la via pública es van instal·lar a la ciutat a mitjans del mes de maig i actualment es poden trobar en dotze punts diferents del municipi: a plaça de Catalunya, a la plaça de la Reina Sibil·la de Fortià, a la cruïlla de la Gran Via de Jaume I amb el carrer de Francesc Coll i Turbau, a la plaça de Miquel Santaló, a la plaça del Marquès de Camps, a la cruïlla del carrer de Bonastruc de Porta amb la ronda de Ferran Puig, a la cruïlla del carrer de Cristòfol Grober amb el carrer de la Sèquia, a la cruïlla del carrer de Can Sunyer amb el carrer de Bosquet, a la plaça de Joan Brossa, a la plaça d’Europa, a la plaça dels Països Catalans i a la cruïlla del carrer d’Emili Grahit amb el carrer del Migdia.

L’objectiu de la ubicació de les minideixalleries al carrer és facilitar el reciclatge de residus de petit format i conscienciar la ciutadania sobre la importància de portar a terme una gestió adequada dels elements –sobretot electrònics– que ja han acabat la seva vida útil. “La nostra aposta per la sostenibilitat i l’augment de la taxa de reciclatge a la ciutat és clara i, resultats com els dels primers mesos de funcionament de les minideixalleries, ens demostren que la ciutadania gironina està sensibilitzada amb aquesta matèria i ens empeny a seguir fomentant polítiques en aquesta línia”, ha assenyalat el regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés


Relacionats

Article

La producció de residus cau un 3% amb el confinament però creix el consum a les llars a les dues comarques ebrenques.

Article

El Pallars Sobirà té una elevada dispersió de pobles de petites dimensions, on la forma de gestió de les restes de menjar és el compostatge als pobles.

Notícia
Després de les primeres setmanes, el porta a porta es consolida

Des del pasat 1 d'abril, la recollida selectiva de residus porta per porta es realitza al centre de Manacor, a Mallorca. L’Ajuntament va repartir als veïnats calendaris on s’especifica quina fracció se’n pot treure cada dia, i també poals per dipositar la matèria orgànica. L’objectiu és facilitar el reciclatge.

Butlletí