Les minideixalleries de Girona recullen 649 kg de residus els primers mesos de funcionament

Font: Ajuntament de Girona

06/09/2019 - 09:37

Les minideixalleries de Girona han recollit 649 kg de residus durant els primers tres mesos de funcionament. Aquesta quantitat es divideix en 360 kg de piles, 120 kg d’aparells electrònics i elèctrics de petit format (com telèfons mòbils o carregadors), 80 kg de bombetes, 60 kg de CD i DVD, 25 kg de cartutxos d’impressores i 4 kg de maquinetes d’afaitar.

Aquests petits contenidors a la via pública es van instal·lar a la ciutat a mitjans del mes de maig i actualment es poden trobar en dotze punts diferents del municipi: a plaça de Catalunya, a la plaça de la Reina Sibil·la de Fortià, a la cruïlla de la Gran Via de Jaume I amb el carrer de Francesc Coll i Turbau, a la plaça de Miquel Santaló, a la plaça del Marquès de Camps, a la cruïlla del carrer de Bonastruc de Porta amb la ronda de Ferran Puig, a la cruïlla del carrer de Cristòfol Grober amb el carrer de la Sèquia, a la cruïlla del carrer de Can Sunyer amb el carrer de Bosquet, a la plaça de Joan Brossa, a la plaça d’Europa, a la plaça dels Països Catalans i a la cruïlla del carrer d’Emili Grahit amb el carrer del Migdia.

L’objectiu de la ubicació de les minideixalleries al carrer és facilitar el reciclatge de residus de petit format i conscienciar la ciutadania sobre la importància de portar a terme una gestió adequada dels elements –sobretot electrònics– que ja han acabat la seva vida útil. “La nostra aposta per la sostenibilitat i l’augment de la taxa de reciclatge a la ciutat és clara i, resultats com els dels primers mesos de funcionament de les minideixalleries, ens demostren que la ciutadania gironina està sensibilitzada amb aquesta matèria i ens empeny a seguir fomentant polítiques en aquesta línia”, ha assenyalat el regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés


Relacionats

Article

S'hi poden dipositar CDs i DVDs, cartutxos per a impressora, piles, bateries, maquinetes d'afaitar, aparells electrònics i bombetes de baix consum.

Article

L’Ajuntament de Girona ha posat en marxa aquest 1 d'abril el sistema de contenidors intel·ligents de residus en un sector de la plaça de Catalunya. Aquest és el primer cop que es porta a terme a la ciutat una iniciativa d’aquest tipus, que s’engega com a prova pilot i que està previst que derivi en el futur en la implementació del pagament de taxes per generació de residus al municipi. La finalitat de la proposta és fomentar i augmentar la recollida selectiva i, alhora, conscienciar la ciutadania per a la reducció dels residus.

Notícia

La tercera edició del Fòrum Internacional de Residus #wasteinprogress ha tancat a Fira de Girona amb un increment de públic del 31%, situant-se a les 1.300 persones. Després de tres dies d'activitat on s'ha tractat la inclusió de la tecnologia en la recollida selectiva amb pagament per generació dels residus. Un total de nou casos d'èxit de ciutats i regions del món han explicat com han introduït el concepte de justícia econòmica per incentivar la correcta separació de residus i que, de mitjana, superen el 60% del reciclatge.

Butlletí