Les malalties al·lèrgiques poden arribar a afectar la meitat de la població el 2020

SOSTENIBLE
11/02/2008 - 00:00
Així de contundent ha estat l'al·lergòleg Antonio Valero durant la conferència realizada la setmana passada en el marc de la jornada sobre pol·len i salut, organitzada per la Diputació de Barcelona.
I de totes les al·lèrgies, la respiratòria és la més comuna. L'al·lergòleg Antonio Valero, de la Unitat d'Al·lèrgia de l'Hospital Clínic de Barcelona i coordinador del Comitè d'Al·lèrgia Respiratòria de la Societat Catalana d'Al·lèrgia i Immunologia Clínica, ha explicat que l'augment d'aquest tipus de malalties afectarà a la qualitat de vida i a la despesa econòmica en medicaments. Valero ha remarcat que tota la gent està exposada als al·lergònens però que només uns quants en són sensibles i uns menys, desenvolupen símptomes. Dins de les al·lèrgies respiratòries, hi ha tipus d'asma, de rinitis, de conjuntivitis i d'otitis mitjana serosa.

Per la seva part, la ponent Jordina Belmonte, professora de Botànica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i responsable de la Xarxa Aerobiològica de Catalunya (XAC), ha explicat què és el pol·len, les espècies vegetals que provoquen els pitjors problemes d'al·lèrgies respiratòries, la informació que es pot trobar a Internet dels tipus i nivells de pol·len i espores que hi ha a l'aire, i la gestió de l'arbrat urbà i la vegetació com a eina preventiva.

Justament per això, la Diputació de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona col·laboren des de l'any passat perquè, d'una banda, la Diputació faci una aportació econòmica a la XAC i, de l'altra, els membres de la XAC assessorin els municipis que ho demanin quan aquests tinguin queixes i dubtes de persones afectades per patologies al·lèrgiques respiratòries, i també quan els municipis vulguin disposar d'elements de planificació de zones verdes amb espècies vegetals de baixa o nul·la aportació al·lergènica.
Etiquetes: 

Relacionats

Opinió
Opinió


" La primera expedició catalana i totalment femenina a Mart va tornar fa unes setmanes. Com deveu suposar, no es tracta d’un viatge real al planeta vermell, sinó d’una simulació, però feta amb tot el rigor científic."
 

Butlletí