Les jornades tècniques, el més ben valorat de la 6a Fira de Biomassa de Catalunya

Font: Ajuntament de Vic

23/10/2018 - 13:14

Les jornades tècniques, amb conferències i casos pràctics, han estat les iniciatives més ben valorades tant de la 6a edició de la Fira de Biomassa de Catalunya com del 1r Saló del Biogàs i Tractament de Purins. Més de 300 professionals hi ha participat i han valorat molt positivament els seus continguts. Respecte edicions anteriors, l’afluència de públic ha estat menor, però els més de 90 expositors d’ambdues fires han pogut mostrar els seus productes i novetats, durant tres dies d’activitat comercial.

El regidor de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic, Benjamí Dòniga, destaca que “el sector forestal és un dels que ha assolit amb més èxit els seus objectius comercials. D’altra banda, també ha tingut molt bona acollida el nou Saló del Biogàs i Tractament de Purins, que contribueix a trobar solucions al repte mediambiental que té la nostra comarca i estem convençuts que tindrà continuïtat”.

 La participació de la delegació comercial del Ministeri d’Afers Exteriors de Dinamarca al Saló del Biogàs, amb 6 empreses, ha despertat un gran interès, ja que aquest país fa anys que aplica la tecnologia relacionada amb el biogàs, amb molt bons resultats. El director de la delegació comercial de l’ambaixada de Dinamarca a Barcelona, Narcís Margall, ha mostrat la seva satisfacció per la gran expectació que han generat les seves empreses i per haver pogut presentar el model danès “que fomenta l’economia circular i la simbiosis entre el camp i la ciutat”.

 El 1r Concurs Internacional de Motoserristes a Catalunya ha aportat novetat i espectacle a la Fira de la Biomassa i ha permès fer un reconeixement a la tasca que duen a terme aquests professionals. El guanyador ha estat Gerard Fugaroles, de Vallgorguina, que ha guanyat el 1r premi, dotat amb 500€.

 La 6a Fira de Biomassa de Catalunya també ha acollit l’Assemblea Anual del Col·legi d’Enginyers de Forests, una mostra de la implicació del sector en aquesta cita bianual.

La 6a Fira de Biomassa de Catalunya ha estat organitzada per l’Ajuntament de Vic, a través de l’Organisme Autònom de Fires i Mercats, la Generalitat de Catalunya, a través del Centre de la Propietat Forestal, l’Institut Català d’Energia (ICAEN) i la Direcció General de Medi Natural, el Consell Comarcal d’Osona, el Centre Tecnològic Forestal, el Clúster de la Biomassa i les Diputacions de Barcelona i Girona. La Fira ha comptat amb el patrocini d’ECONOVA, i la col·laboració de les empreses LIGNIA BIOMASSA i ENERBIO.

Per la seva part, la 1a edició del Saló de Biogàs i Tractament de Purins ha estat organitzada per l’Ajuntament de Vic, a través de l’Organisme Autònom de Fires i Mercats, la Generalitat de Catalunya, a través, de l’Agència Catalana de Residus, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i l’Institut Català d’Energia, l’Associació Espanyola de Biogàs, el Catalan Water Paternship, el Consell Comarcal d’Osona, la Universitat de Vic i la Universitat Politècnica de Catalunya. L’esdeveniment ha comptat amb el patrocini del Ministeri d’Afers Exteriors de Dinamarca (Delegació Comercial de Catalunya) i de l’empresa Pesa Medioambiente.


 

 

Relacionats

Notícia

El projecte consisteix a situar una bateria de motocicleta que es recarregui amb plaques fotovoltaiques a l’espai habilitat per a les bicicletes elèctriques de l’estació de Ferrocarrils de Sant Quirze. Així mateix, el projecte també contempla instal·lar geolocalització a les bicicletes, fet que permetrà saber on es troben, així com saber l’estat de les seves bateries.

Entrevista

Els integrants de Fridays for Future a Barcelona expliquen en aquesta entrevista quines són les reivindicacions d’aquest moviment de lluita contra l’emergència climàtica i per què van decidir implicar-s’hi. Pel que fa a Barcelona, els joves exigeixen que s’apliqui un peatge urbà que limiti l’entrada de cotxes.

Notícia

La primera reunió de la Taula de la Plana de Vic ha comptat amb la presència d’alcaldes, alcaldesses i representants dels 26 municipis de la Plana de Vic que formaran part del nou ens, així com del Consell Comarcal d’Osona qui copresidirà la taula conjuntament amb l'Ajuntament de Vic.

Butlletí