Les fotovoltaiques recorreran davant del Suprem la norma que retalla les primes

Font: Europapress.es

14/01/2011
L'Asociación Empresarial Fotovoltaica (AEF) recorrerà davant el Tribunal Suprem els canvis normatius del sector aprovats pel Govern el passat mes de novembre, que suposen una retallada de fins al 45% de les primes per a aquest tipus d'instal·lacions d'energia renovable, segons ha informat la patronal .

A aquest recurs es podran sumar els que, segons AEF, es proposen també presentar els seus associats, diverses institucions inversores i altres associacions del sector.

La patronal del sector considera que els canvis "substantius i retroactius" que el Reial Decret de l'Executiu va introduir en el sector constitueixen un "evident efecte discriminatori i una vulneració de la seguretat jurídica".

En la seva opinió, la nova norma suposa a més una "agressió contra l'estabilitat reguladora i la confiança legítima que tot acte de Govern hauria de garantir per a les decisions empresarials que s'han gestat a l'empara de la garantia legal de l'Estat".

En un comunicat, les empreses fotovoltaiques apunten que aquests canvis es veuen més "agreujats" per altres mesures que modifiquen "substancialment el règim econòmic pel qual des de 2008, es vénen regint les instal·lacions ja existents".

La AEF confia que la Justícia "reposi degudament" els principis d'equitat i de respecte de les normes que, en el termini de menys de quatre anys, ja han estat modificades en quatre ocasions, creant una situació de desconcert nacional i internacional respecte de la voluntat real del Govern sobre el seu suport a les renovables ".

200.000 milions en risc
Segons la patronal, tots aquests canvis "posen en risc les inversions de més de 200.000 milions d'euros realitzades en el sector," i fins i tot la credibilitat financera del país ".

El recurs davant el Suprem s'emmarca en l'acord adoptat a la Junta Directiva de AEF de "defensar davant de qualsevol situació d'il·legalitat o incertesa jurídica o reguladora, els interessos reconeguts dels empresaris, inversors i productors en qualsevol de les instàncies nacionals i internacionals i amb tots els recursos que ofereix als ciutadans qualsevol estat de dret ".

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Parets durà a terme un projecte per substituir la instal·lació actual de panells solars ACS, ubicades al Camp de Futbol Municipal Josep Seguer, per panells fotovoltaics.

Notícia
L'Ajuntament de Lleida demana subvencions a dos fons europeus per promoure l'eficiència energètica i les energies renovables

La Fundació Lleida 21 s'encarregarà de gestionar-la i d'impulsar projectes com la licitació d'espais a teulades d'equipaments públics per a energia solar, l'assessorament en eficiència energètica i per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques
 

Notícia

Un centenar de persones provinents de diferents punts de Catalunya han participat al Fòrum Energia d’Ecoviure, la trobada sobre energies renovables que cada any reuneix professionals, experts i responsables de l’administració per posar en comú coneixements al voltant d’aquesta matèria.

Butlletí