Les fotovoltaiques recorreran davant del Suprem la norma que retalla les primes

Font: Europapress.es

14/01/2011 - 00:00
L'Asociación Empresarial Fotovoltaica (AEF) recorrerà davant el Tribunal Suprem els canvis normatius del sector aprovats pel Govern el passat mes de novembre, que suposen una retallada de fins al 45% de les primes per a aquest tipus d'instal·lacions d'energia renovable, segons ha informat la patronal .

A aquest recurs es podran sumar els que, segons AEF, es proposen també presentar els seus associats, diverses institucions inversores i altres associacions del sector.

La patronal del sector considera que els canvis "substantius i retroactius" que el Reial Decret de l'Executiu va introduir en el sector constitueixen un "evident efecte discriminatori i una vulneració de la seguretat jurídica".

En la seva opinió, la nova norma suposa a més una "agressió contra l'estabilitat reguladora i la confiança legítima que tot acte de Govern hauria de garantir per a les decisions empresarials que s'han gestat a l'empara de la garantia legal de l'Estat".

En un comunicat, les empreses fotovoltaiques apunten que aquests canvis es veuen més "agreujats" per altres mesures que modifiquen "substancialment el règim econòmic pel qual des de 2008, es vénen regint les instal·lacions ja existents".

La AEF confia que la Justícia "reposi degudament" els principis d'equitat i de respecte de les normes que, en el termini de menys de quatre anys, ja han estat modificades en quatre ocasions, creant una situació de desconcert nacional i internacional respecte de la voluntat real del Govern sobre el seu suport a les renovables ".

200.000 milions en risc
Segons la patronal, tots aquests canvis "posen en risc les inversions de més de 200.000 milions d'euros realitzades en el sector," i fins i tot la credibilitat financera del país ".

El recurs davant el Suprem s'emmarca en l'acord adoptat a la Junta Directiva de AEF de "defensar davant de qualsevol situació d'il·legalitat o incertesa jurídica o reguladora, els interessos reconeguts dels empresaris, inversors i productors en qualsevol de les instàncies nacionals i internacionals i amb tots els recursos que ofereix als ciutadans qualsevol estat de dret ".

Relacionats

Article

El títol premia les construccions que mantenen un compromís amb la sostenibilitat, mitjançant l’eficiència energètica i el baix impacte ambiental. Leed és l'acrònim en anglès de Lideratge en Energia i Disseny Ambiental, és el reconeixement que es dóna, des de l’US Green Building Council, a aquells edificis que s’adapten al disseny sostenible i a l’eficiència energètica. En el cas del Camp del Ferro, s'ha rebut en la categoria més alta, Leed Gold.

Article

Amb l'objectiu d'ajudar a reduir la despesa energètica de les empreses i fomentar millores en el camp de la reducció d'emissions i l'eficiència en la gestió de residus, l'Ajuntament de Sant Fruitós del Bages ha posat en marxa la segona edició d'un servei gratuït d'assessorament a les empreses pel que fa a la gestió energètica i de residus.

Notícia

Representants de l’FMC, l’ACM i Micropobles es van reunir divendres amb la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural per debatre la nova proposta de decret.

Butlletí