Les escoles verdes del Maresme es troben a Calella

Font: Ajuntament de Calella
07/04/2016 - 08:37

L’Espai Mercat de Calella va acollir el fòrum Trobada d’intercanvi d’Escoles Verdes del Maresme, on es va tractar el canvi climàtic.

La trobada, dirigida a alumnes i professors pertanyents a escoles amb el distintiu “verda” del Maresme, tenia l’objectiu de fer reflexionar i intercanviar experiències sobre el canvi climàtic.

La trobada va tenir lloc a Calella degut a la pertanyia de l’escola La Minerva a la xarxa d’escoles verdes. La presentació del fòrum va anar a càrrec del subdirector general d’Informació i Educació Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat, Josep Planas, la regidora d’Educació, Núria Parella, i el regidor de Medi Ambient, Marc Buch.

El programa escoles verdes sorgeix com un compromís per donar suport a tots els centres educatius de Catalunya que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat d'afrontar, des de l'educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat. 

I, per tant, es plantegen tres grans objectius:

  1. Ajudar els centres a incorporar els valors de l'educació per a la sostenibilitat en tots els àmbits de la vida del centre (currículum, gestió, relacions amb l'entorn, etc.).
  2. Promoure la participació i la implicació activa de la comunitat educativa en la millora del seu entorn.
  3. Afavorir l'intercanvi entre els centres que comparteixen uns mateixos objectius.

El nombre de centres educatius adherits al Programa escoles verdes el curs 2015 / 2016 és de 640 (566 amb distintiu i 74 en formació).


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

1.620 alumnes han seguit les xerrades sobre canvi climàtic impartides pel Consell Comarcal del Maresme

Acte
03/10/2022 - 00:00
Biblioteca popular de Mataró
Article

ACTUA X 25 és el nom de la iniciativa que aglutina totes les accions que formen part dels actes de celebració dels 25 anys de la Xarxa d’Escoles Verdes.

Butlletí